Tajlandski način serviranja sladoleda postao je pravi hit i, već očekivano, najprije zaludio Amerikance.
Naime, osim prženja na vrelim pločama, Tajlanđani su došli na ideju ledenih ploča koje premazuju sladolednom kremom. Riječ je mliječnom premazu koji se na ploči smrzava, začinjava različitim dodacima, a zatim se pomoću posebne špatulice rola u spiralu.
Osim što izgledaju fantastično, ovi hladni smotuljci imaju i sjajan okus. Birati možete između voćnih, orašastih, čokoladnih ili karamel preljeva, gumenih bombona, kokosa, ma apsolutno svega. Možete ih čak, u pravom američkom stilu, pomiješati sve zajedno, dodavati i oduzimati.
Šarene čašice rolanog sladoleda izgledaju primamljujuće pa nije ni čudo što ga sve više restorana diljem Amerike uvodi na svoje menije. Jedno od najpoznatijih mjesta za sjajan rolani sladoled je 10Below Ice Cream, specijalizirana slastičarnica u New Yorku koja je prva pokrenula cijeli trend takve vrste sladoleda. Redovi za ulazak u njihovu slastičarnicu mjere se u stotinama metara da bi se zatim uživalo u najljepšoj i najfinijoj ledenoj slastici s omiljenim dodacima.
Iako se za sada može pronaći tek u zapadnjačkim zemljama u obliku street fooda, vjerujemo kako je samo pitanje vremena kada će ovaj genijalan ledeni trend stići i do nas.