Kolumne 26. siječnja 2017.

Čudesna vanilija: Oh Fudge shake s keksima

foto: Anamarija Ledić
gastro postao gastro.24sata.hr
Znam da još nekima to nije ni na kraju pameti, ali bliži se Valentinovo. Taj poseban dan kada svi pričaju da ne žele ništa planirati i nije im bitan u životu, ali na kraju svima malo brže kuca srce kada dobiju nešto od svojeg Valentina ili Valentine....

Lijepo je da je netko mislio na vas i danima smišljao kako će vam uljepšati daj dan. Meni je najdraži znak pažnje ipak nešto što je netko napravio svojim rukama. Pogotovo ako se radi o hrani. Jedan od najdražih materijalnih stvari koje sam dobila je bio crtež na malom papiriću s porukicom. Naravno, zaljubila sam se preko ušiju i još dan danas stoji uokviren u dnevnoj sobi.

 | Author: Anamarija Ledić foto: Anamarija Ledić

Ove godine, odlučila sam podijeliti s vama što možete pripremiti za svoju simpatiju, ljubav života ili prijateljicu! Jako se brzo radi i pogodna je za ljude koji možda nisu najspretniji u kuhinji, ali bi jako rado pripremili nešto sami i iznenadili svoju bolju polovicu. Ovaj shake je u potpunosti dobitna kombinacija. Možete kombinirati različite okuse i koristiti rekvizite poput ruža za bolji dojam, ali držite li se uputa od početka do kraja, sigurno ćete pogoditi.

 | Author: Anamarija Ledić foto: Anamarija Ledić

Sastojci za Oh Fudge Shake s keksima:

  • 5 kuglica sladoleda od vanilije
  • 1,5 šalica mlijeka
  • 10 keksića od čokolade (+3 za dekoraciju)
  • Preljev od čokolade

 | Author: Anamarija Ledić foto: Anamarija Ledić

  1. Sladoled izvadite točno trenutak prije nego ćete ga koristiti za recept. Mlijeko također neka bude hladno, netom uzeto iz hladnjaka.
  2. Sve sastojke osim preljeva od čokolade stavite u blender i miksajte 30 sekundi do 1 minutu dok se ne keksići ne usitne u potpunosti.
  3. Kada se smjesa pretvorila u shake, možete pripremati čašu ili šalicu u kojoj ćete ga poslužiti. Ovdje dolazi vaša kreativnost do izražaja pa se možete igrati sa dekoracijama.
  4. Također pazite da sve pripremite trenutak prije posluživanja kako bi shake ostao što hladniji i svježiji.
  5. Za bezglutensku kombinaciju samo koristite sastojke koji ne sadržavaju gluten. Isto vrijedi za veganske opcije ili opcije bez mliječnih proizvoda.

Budite vrlo blizu osobi koju ste iznenadili sa shakeom od keksića. Postoji velika mogućnost da će vam se srušiti u zagrljaj!

 

Ostanite fini i kreativni uz Oh Fudge.

 

Anamariju, odnosno Oh fudge, možete pratiti na straniciinstagramu te facebooku.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.