Recepti 25. listopada 2023.

Nezaboravan maslac sa začinskim biljem

aromatizirani maslac
Aromatizirani maslac s češnjakom i svježim začinskim biljem foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako još nemaš zalihu aromatiziranog maslaca u hladnjaku, vrijeme je da to promijeniš!

Domaći aromatizirani maslac nije neka investicija, a poslužit će ti u pripremi brojnih jela. Gotov je za manje od 5 minuta, u hladnjaku može stajati poprilično dugo, a izbor začina lako možeš prilagoditi svom ukusu.

Osim što ga možeš mazati na kruh, slobodno ga dodaj u tjestenine ili kajganu, posluži uz bilo koje meso s roštilja ili steak. 

 

Možda vas zanima... Znamo kako možeš pravilno zamrznuti maslac Špajza

 

 | Author: Getty Images Steak s aromatiziranim maslacem foto: Getty Images

Maslac sa začinskim biljem

Sastojci:

  • 8 žlica omekšalog maslaca
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica nasjeckanog peršina
  • 1 žličica nasjeckanog timijana
  • 2 žličice nasjeckanog ružmarina
  • 2 žličice naribane limunove korice

Postupak:

  1. Najprije sitno nasjeckaj češnjak i začine i naribaj limunovu koricu.
  2. Sve sastojke pomiješaj u jednoj posudi i miksaj dok se ne sjedine.
  3. Prebaci aromatizirani maslac na plastičnu foliju i oblikuj valjak. Čvrsto omotaj i zagladi pa stavi u hladnjak na najmanje 3 sata.

Aromatizirani maslac možeš čuvati mjesec dana dobro zapakiran u hladnjaku ili do tri mjeseca u zamrzivaču. 

 

Smeđi maslac Možda vas zanima... Kako pripremiti smeđi maslac Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.