gastro postao
Kajgana je nepogrešiv izvor za umora jutra...
Još kremastija verzija kajgane ono je što ti treba za današnji doručak ili brunch. Osim očekivanog posluživanja na tanjuru, možeš je staviti i na kruh ili hrskavi tost. Ako pak si ljubitelj sira, dodatno je pospi parmezanom ili naribanom mozzarellom.
Kajgana s ricottom
Sastojci:
- 4 jaja
- 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca
- ¼ žličice soli
- 1 žlica maslaca
- 100 g ricotte
Postupak:
- Umuti jaja pa ih pomiješaj s vlascem i soli.
- Otopi maslac na tavici pa izlij jaja i miješaj iz silikonskom špatulom - na laganoj vatri.
- Makni ih s vatre nakon otprilike dvije do tri minute pa lagano umiješaj ricottu.
- Tostiraj četiri kriške kruha, nadjeni ga jajima pa po potrebi začini s još soli i krupno mljevenim paprom. Posluži odmah!
U POTRAZI SI ZA DORUČKOM KOJI SE BAZIRA NA JAJIMA? Imamo nekoliko prijedloga: