Recepti 16. lipnja 2020.

Kajgana s ricottom za dobar početak dana

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasta fantazija...

Jednostavan i ukusan klasični recept u novoj kremastoj verziji ono je što ti treba za sljedeći doručak ili brunch. S dodatkom svježe ricotte i salate po izboru sigurni smo da nećeš pogriješiti.

Osim očekivanog posluživanja na tanjuru, ova će se kajgana odlično snaći i na kruhu ili tostu, a ako si ljubitelj sira jednom pečenu dodatno pospi parmezanom i vlascem.

 

Možda vas zanima... Lagana kajgana sa šparogama odličan je proljetni doručak Recepti

 

Sastojci: 

  • 4 jaja
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca
  • ¼ žličice soli
  • 1 žlica maslaca
  • 100 g ricotte

Priprema:

  1. Izmuti jaja pa ih pomiješaj s vlascem i soli. 
  2. Otopi maslac na tavici pa izlij jaja i miješaj iz silikonskom špatulom. 
  3. Makni ih s vatre nakon otprilike dvije minute pa lagano umiješaj ricottu.
  4. Tostiraj četiri kriške kruha, nadjeni ga jajima pa po potrebi začini s još soli i papra.

Posluži odmah!

 

Možda vas zanima... To se zove doručak: Kremasta kajgana sa sirom i začinima Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.