Recepti 07. kolovoza 2020.

Ovo je naše jelo od jaja iz snova!

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Nismo sigurni jesu li ova jaja u umaku od rajčice bogati doručak, brzinski ručak ili možda obilna večera.

Kremasta rajčica, tekući žumanjak, šaka svježeg bosiljka... Vrlo vjerojatno već pri čitanju možeš osjetiti miris ovog divnog, jednostavnog jela. Gotovo je za pola sata i sasvim dovoljno za dvije osobe.

Ako osjećaš da nešto nedostaje, naribaj malo parmezana ili ubaci pokoji komadić hrskave slanine. 

 

Možda vas zanima... Hrskave lađice od kruha, jaja i sira Recepti

 

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica nasjeckanog češnjaka
  • Polovica manjeg bijelog luka
  • 400 g pelata
  • Sol, papar
  • Šaka svježeg bosiljka

Po želji dodaj i nasjeckanu čili papričicu bez sjemenki.

 | Author: Stockfood Stockfood

 

Priprema:

  1. Zagrij ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani luk i dinstaj minutu, dvije. Potom dodaj i češnjak i pričekaj da poprimi zlatnu boju.
  2. Ulij pelat, posoli, popapri i promiješaj. Pusti da krčka otprilike pola sata, sve dok ne postigne željenu gustoću.
  3. Pažljivo u tavicu razbij jaja i pripazi da budu odvojena. Pusti da se peku otprilike pet minuta, sve dok se bjelanjak ne ispeče, a žumanjak i dalje bude tekuć. 
  4. Makni s vatre, dodaj svježi bosiljak (i čili papričicu) i posluži odmah.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Hrskavi zalogajčići od jaja, sira i slanine Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.