gastro postao
Nismo sigurni jesu li ova jaja u umaku od rajčice bogati doručak, brzinski ručak ili možda obilna večera...
Kremasta rajčica, tekući žumanjak, šaka svježeg bosiljka... Vrlo vjerojatno već pri čitanju možeš osjetiti miris ovog divnog, jednostavnog jela. Gotovo je za pola sata i sasvim dovoljno za dvije osobe.
Ako osjećaš da nešto nedostaje, naribaj malo parmezana ili ubaci pokoji komadić hrskave slanine. Dobro će se uklopiti i feta sir, ali u tom slučaju pripazi sa soli. Dobar tek!
Sastojci:
- 4 jaja
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica nasjeckanog češnjaka
- Polovica manjeg bijelog luka
- 400 g pelata
- Sol, papar
- Šaka svježeg bosiljka
Po želji dodaj i nasjeckanu čili papričicu bez sjemenki.
Priprema:
- Zagrij ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani luk i dinstaj minutu, dvije. Potom dodaj i češnjak i pričekaj da poprimi zlatnu boju.
- Ulij pelat, posoli, popapri i promiješaj. Pusti da krčka otprilike pola sata, sve dok ne postigne željenu gustoću.
- Pažljivo u tavicu razbij jaja i pripazi da budu odvojena. Pusti da se peku otprilike pet minuta, sve dok se bjelanjak ne ispeče, a žumanjak i dalje bude tekuć.
- Makni s vatre, dodaj svježi bosiljak (i čili papričicu) i posluži odmah.
Dobar tek!