Recepti 26. lipnja 2020.

Hrskavi zalogajčići od jaja, sira i slanine

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo je doručak pun okusa i mirisa, a možeš ga jesti s nogu.

Jaja, sir i slanina su česte namirnice na našem jelovniku, osobito vikendom kada imamo nešto više vremena za pripremu doručka. Povremeno ih, obično kada imamo mnogo jaja kojima se bliži istek roka trajanja, spojimo u fine, hrskave zalogaje.

 

Možda vas zanima... Zeleni doručak za dobar početak dana Recepti

 

Za pripremu će ti trebati standardni kalupi za muffine i pola sata vremena, od čega veći dio otpada na pečenje. Imaj na umu da ostatak možeš čuvati do tri dana u hladnjaku, u zatvorenoj posudi, i samo ih podgrijati prije jela. 

 

Možda vas zanima... Pužići s fetom idealan su zalogaj za doručak, ručak ili večeru Kolumne

 

Sastojci:

  • 7 velikih jaja
  • ½ žličice soli
  • 60 ml mlijeka
  • 100 g naribanog sira
  • 80 g slanine

Priprema:

  1. Tanke kriške slanine nareži na male dijelove pa ih zapeci na tavici. Kad postane hrskava i dobije boju, prebaci je na papirnate ubruse da se upije višak masnoće.
  2. Za to vrijeme zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, a standardni kalup za 12 muffina premaži maslacem.
  3. Umuti jaja pa dodaj sol, mlijeko, naribani sir i komadiće slanine. 
  4. Raspodijeli smjesu po kalupu, a po želji na vrh dodaj još malo sira. 
  5. Peci 20-25 minuta, sve dok se ne poprimi zlatnu boju. Pusti da se hlade desetak minuta u kalupu prije no što ih kreneš vaditi uz pomoć noža.

Posluži odmah ili ponesi na posao i uživaj tijekom dana. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Tortilje od jaja jednostavan su, a hranjiv doručak Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.