gastro postao
Ovo je doručak pun okusa i mirisa, a možeš ga jesti s nogu.
Jaja, sir i slanina su česte namirnice na našem jelovniku, osobito vikendom kada imamo nešto više vremena za pripremu doručka. Povremeno ih, obično kada imamo mnogo jaja kojima se bliži istek roka trajanja, spojimo u fine, hrskave zalogaje.
Za pripremu će ti trebati standardni kalupi za muffine i pola sata vremena, od čega veći dio otpada na pečenje. Imaj na umu da ostatak možeš čuvati do tri dana u hladnjaku, u zatvorenoj posudi, i samo ih podgrijati prije jela.
Sastojci:
- 7 velikih jaja
- ½ žličice soli
- 60 ml mlijeka
- 100 g naribanog sira
- 80 g slanine
Priprema:
- Tanke kriške slanine nareži na male dijelove pa ih zapeci na tavici. Kad postane hrskava i dobije boju, prebaci je na papirnate ubruse da se upije višak masnoće.
- Za to vrijeme zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, a standardni kalup za 12 muffina premaži maslacem.
- Umuti jaja pa dodaj sol, mlijeko, naribani sir i komadiće slanine.
- Raspodijeli smjesu po kalupu, a po želji na vrh dodaj još malo sira.
- Peci 20-25 minuta, sve dok se ne poprimi zlatnu boju. Pusti da se hlade desetak minuta u kalupu prije no što ih kreneš vaditi uz pomoć noža.
Posluži odmah ili uživaj tijekom dana. Dobar tek!