Kolumne 7767 prikaza 08. veljače 2020.

Pužići s fetom idealni su zalogajčići za vikend

Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovi slasni smotuljci poslužit će kao večera za cijelu obitelj...

Ako su vam dosadili klasični pužići s nadjevom od rajčice i šunke, isprobajte kombinaciju s feta sirom, pancetom i ljutikom. 

Priprema vam ne bi trebala biti problem ako imate imalo iskustva s dizanim tijestom. Čak i ako nemate, blogerica Pregacha vodit će vas kroz cijeli proces i maksimalno vam olakšati pripremu.

Isprobajte i uživajte!

 

Možda vas zanima... Pogačice s čvarcima - prva poslastica prosinca Kolumne

 

Druge recepte potražite na blogu Pregacha i pratećem Instagram profilu!

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 250 ml mlijeka
  • 1 žličica šećera
  • 1 jaje
  • 80 g otopljenog maslaca
  • Pola žličice soli

Nadjev:

  • 70 g sitno narezane slanine
  • 70 g - 8 glavica ljutike
  • 150 g feta sira
  • 100 g mekog sira, tipa brie
  • Začini po želji

 

Možda vas zanima... Grickalica tjedna: Krušni štapići sa sjemenkama i ribancem Kolumne

 

Priprema:

  1. 500 g brašna stavite u veću posudu. Mlijeko ugrijte, ali ne jako, ne smije biti vruće, nek bude tek toliko da rukom ne možeš probati. U mlijeko dodajte šećer i kvasac pa ostavite da kvasac proradi.
  2. U brašno dodajte smjesu od kvasca i mlijeka, jaje i maslac i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite da se diže jedno sat vremena.
  3. Počnite s pripremom fila. Slaninu sitno nasjeckajte na stavite na vatru da se prži. Kad je mast malo pustila, a slanina zapečena, dodajte ljutiku narezanu na kockice ili trakice i kratko prodinstajte. Fil ostavite sa strane da se malo ohladi, pa dodajte fetu i meki sir, te sjedinite sve žlicom da dobijete nešto kao namaz.
  4. Kad se tijesto uzdiglo, pobrašnite lagano radnu površinu pa oklagijom zavaljajte tijesto u što pravilniji pravokutnik.  Tijesto premažite filom, pa izrežite nožem na tanke trakice cca 1,5 cm širine. Svaku trakicu zarolajte u pužić i slažite u namašćenu tepsiju (meni je bila dovoljna ona 25 x 35 cm. Između svake će biti malo mjesta, što je OK jer se dosta uzdignu u drugom mirovanju tj, dizanju.
  5. Ostavite pužiće da se dižu još nekih 40-ak minuta. Upalite pećnicu na 190 stupnjeva, pa kad se zagrije, pužiće premažite umućenim jajetom i pecite dok ne posmeđe.

Poslužite uz fini umak.

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.