Ako su ti dosadili klasični pužići s nadjevom od rajčice i šunke, isprobajte kombinaciju s feta sirom, pancetom i ljutikom.
Priprema vamti ne bi trebala biti problem ako imaš imalo iskustva s dizanim tijestom. Čak i ako nemaš, blogerica Pregacha vodit će te kroz cijeli proces i maksimalno ti olakšati pripremu.
Isprobaj i uživaj!
Druge recepte potražite na blogu Pregacha i pratećem Instagram profilu!
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 vrećica suhog kvasca
- 250 ml mlijeka
- 1 žličica šećera
- 1 jaje
- 80 g otopljenog maslaca
- Pola žličice soli
Nadjev:
- 70 g sitno narezane slanine
- 70 g - 8 glavica ljutike
- 150 g feta sira
- 100 g mekog sira, tipa brie
- Začini po želji
Priprema:
- 500 g brašna stavi u veću posudu. Mlijeko ugrij, ali ne jako, ne smije biti vruće, nek bude tek toliko da rukom ne možeš probati. U mlijeko dodajtšećer i kvasac pa ostavi da kvasac proradi.
- U brašno dodaj smjesu od kvasca i mlijeka, jaje i maslac i mijesi dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavi da se diže jedno sat vremena.
- Počni s pripremom fila. Slaninu sitno nasjeckaj na stavite na vatru da se prži. Kad je mast malo pustila, a slanina zapečena, dodaj ljutiku narezanu na kockice ili trakice i kratko prodinstaj. Fil ostavi sa strane da se malo ohladi, pa dodaj fetu i meki sir, te sjedini sve žlicom da dobijete nešto kao namaz.
- Kad se tijesto uzdiglo, pobrašni lagano radnu površinu pa oklagijom zavaljaj tijesto u što pravilniji pravokutnik. Tijesto premažite filom, pa izrežite nožem na tanke trakice cca 1,5 cm širine. Svaku trakicu zarolaj u pužić i slaži u namašćenu tepsiju (meni je bila dovoljna ona 25 x 35 cm. Između svake će biti malo mjesta, što je OK jer se dosta uzdignu u drugom mirovanju tj, dizanju.
- Ostavi pužiće da se dižu još nekih 40-ak minuta. Upali pećnicu na 190 stupnjeva, pa kad se zagrije, pužiće premaži umućenim jajetom i peci dok ne posmeđe.
Posluži uz fini umak.