Kolumne 30. siječnja 2020.

Grickalica tjedna: Krušni štapići sa sjemenkama i ribancem

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako preferirate pirovo brašno, bit ćete oduševljeni ovim receptom...

Krušni štapići od pirovog brašna nisu samo ukusni, već su brzo gotovi i zaista ih je jednostavno pripremiti.

Poslužit će kao odlična grickalica za filmske večeri, uz veliku šalicu čaja. Naravno, odličan su izbor i u nezgodnim situacijama kada vas iznenade nenajavljeni gosti, a vaša je ladica sa grickalicama opustošena. 

Svakako isprobajte!

 

Možda vas zanima... Kruh od tamnog piva koji se ne mijesi Kolumne

 

Druge recepte potražite na blogu Pregaca te Instagram i Facebook profilima.

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Sastojci:

  • 240 g pirovog bršna
  • Pola praška za pecivo
  • 100 ml vode
  • Prstohvat soli
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica čilija u prahu
  • 1 žličica češnjaka u prahu

Za posipanje:

  • Sjemenke po želji
  • Ribanac
  • Krupna sol

 

Možda vas zanima... Jastučići od lisnatog tijesta punjeni ajvarom i sirom Kolumne

 

Priprema:

  1. Zamijesiti tijesto od svih sastojaka. Trebalo bi biti glatko i 'gumeno' - pa ako vaše traži žlicu više/manje vode ili brašna, prilagodite.
  2. Radnu površinu malo pobrašnite. Razvaljajte tijesto, polako. Kad budete pred kraj s razvijanjem, pospite sjemenkama po želji i ribancem pa nastavite s razvijanjem tijesta dok ne bude max pola centimetra debelo.
  3. Režite na trakice pola cm i slažite na pleh obložen papirom za pečenje. Pred pečenje ih još malo posolite. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva nekih 10-ak minuta.

Uživajte!

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.