Kolumne 11. listopada 2019.

Jastučići od lisnatog tijesta punjeni ajvarom i sirom

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Blogerica Pregacha pripremila je još jedan odličan recept...

Moram Vam priznati da sam se baš ulijenila. Kuham ja, ali sve nešto ovako, brzinski. Samo da mi je leći i ne mrdati puno. Ako ste i vi slično raspoloženi, dobro će vam doći ovaj jednostavan (i brz) recept za jastučiće sa sirom i ajvarom. 

 

Možda vas zanima... Brze pogačice od sira za nedjeljne večeri Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Sastojci:

  • Pakiranje lisnatog
  • 150g šunkice (može i za pizzu)
  • 200g krem sira
  • 100g tvrdog sira
  • 2 veće žlice ajvara
  • Jaje za premaz

 

Možda vas zanima... Muffini s tikvicama i slaninom garantirano popravljaju dan! Kolumne

 

Priprema:

  1. Pećnicu upalite na 200 da se grije. Tepsiju obložite papirom za pečenje.
  2. Tvrdi sir i šunku naribajte ili narežite dosta sitno. Šunki i siru dodajte krem sir i ajvar i sjedinite smjesu.
  3. Lisnato tanko razvaljajte (ja kupim dva paketa već razvijenog) i narežite na jednake pravokutnike. Dobijem 8 ili 10 pravokutnika od jednog tijesta. Rubove premažite razmućenim jajetom kako bi se bolje zaljepilo.
  4. Na sredinu jedne strane pravokutnika, stavite žličicu nadjeva, poklopite i vilicom  pritisnite sa svih stana, kako nadjev ne bi curio (dobro, malo će curiti, ali to je ok).
  5. Jastučiće poslažite u tepsiju (vjerojatno ćete trebati dvije tepsije, jer treba ostaviti malo razmaka). Pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta i čuvajte jezik ako ne možete čekati hlađenje!

Uživajte!

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.