Moram Vam priznati da sam se baš ulijenila. Kuham ja, ali sve nešto ovako, brzinski. Samo da mi je leći i ne mrdati puno. Ako ste i vi slično raspoloženi, dobro će vam doći ovaj jednostavan (i brz) recept za jastučiće sa sirom i ajvarom.
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Sastojci:
- Pakiranje lisnatog
- 150g šunkice (može i za pizzu)
- 200g krem sira
- 100g tvrdog sira
- 2 veće žlice ajvara
- Jaje za premaz
Priprema:
- Pećnicu upalite na 200 da se grije. Tepsiju obložite papirom za pečenje.
- Tvrdi sir i šunku naribajte ili narežite dosta sitno. Šunki i siru dodajte krem sir i ajvar i sjedinite smjesu.
- Lisnato tanko razvaljajte (ja kupim dva paketa već razvijenog) i narežite na jednake pravokutnike. Dobijem 8 ili 10 pravokutnika od jednog tijesta. Rubove premažite razmućenim jajetom kako bi se bolje zaljepilo.
- Na sredinu jedne strane pravokutnika, stavite žličicu nadjeva, poklopite i vilicom pritisnite sa svih stana, kako nadjev ne bi curio (dobro, malo će curiti, ali to je ok).
- Jastučiće poslažite u tepsiju (vjerojatno ćete trebati dvije tepsije, jer treba ostaviti malo razmaka). Pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta i čuvajte jezik ako ne možete čekati hlađenje!
Uživajte!