Umijesi, razvaljaj i isprži! Ovo je skraćeni recept za izvanredne pogačice sa sirom, čija će ti priprema oduzeti manje od pola sata.
Pogačice možeš pržiti u ulju, kako Pregacha i savjetuje, ili ih ubaciti u pećnicu i peći 20-ak minuta na 180 stupnjeva. Uzmi u obzir kako će pečene pogačice hlađenjem postati tvrđe, dok će pržene dulje zadržati i okus i hrskavost.
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potraži na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 žlice soli
- 250 g jogurta
- 150 g svježeg sira
- Začini po želji (vlasac, ružmarin, bosiljak...)
- 2 mlada luka
- 200 g naribanog tvrdog sira
- 1 prašak za pecivo
- 450 g brašna
* po želji možeš dodati još i ribanca 20, 30 g
Priprema:
- Jaja, sol, jogurt i svježi sir sjedini u posudi. Dodaj naribani sir, začine i prašak za pecivo i opet sve pomiješaj.
- Dodaj brašno u nekoliko navrata dok miješajš/mijesiš. Moguće da će biti koji gram viška ili manjka, ali je bitno da dobiješ fino tijesto koje se može lako i bez puno lijepljenja razvaljati na radnoj površini.
- Podijeli tijesto na četiri dijela i svaku kuglu razvaljaj na 0.5 cm-1 cm debljine reži kao pizzu i prži u zagrijanom ulju sa svake strane dok ne porumeni.