Blogerica Pregacha obožavateljica je tikvica i često ih upotrebljava u slatkim i slanim kombinacijama. Ovog puta pripremila je izvanredne muffine, obložila ih slaninom i pomno zapisala sve sastojke.
Možete ih poslužiti za ručak, ponijeti ih na posao i uživati tijekom pauze ili iznenaditi goste odličnim snackom. Dobar tek!
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Sastojci:
- 350 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
- 220 ml tekućeg jogurta
- 100 ml mlijeka
- 2 jaja
- 2 žlice maslinovog ulja
- 270 g naribane i ocijeđene tikvice
- 50 g tvrdog istarskog sira
- Slanina po želji
Priprema:
- Upalite pećnicu na 175 stupnjeva. Ja sam koristila tanko rezane šnite slanine, pa sam unutrašnjost kalupa za muffine obložila jednom šnitom (papirnate košarice nisam stavljala). Dno kalupa dobro namastite.
- Brašno, prašak za pecivo, sol i papar sjedinite u jednom posudi, a u drugoj mokre sastojke (jogurt, mlijeko, jaja i ulje). Mokre sastojke dodajte suhima i dobro promiješajte. Ubacite naribane tikvice i naribani sir, pa sjedinite.
- Sipajte smjesu u kalupe neka na pune 3/4 kalupa.
- Pecite na 175 stupnjeva oko 30 min.