Kolumne 07. rujna 2019.

Muffini s tikvicama i slaninom garantirano popravljaju dan!

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Pregacha ima još jedan odličan recept za sve obožavatelje tikvica...

Blogerica Pregacha obožavateljica je tikvica i često ih upotrebljava u slatkim i slanim kombinacijama. Ovog puta pripremila je izvanredne muffine, obložila ih slaninom i pomno zapisala sve sastojke. 

Možete ih poslužiti za ručak, ponijeti ih na posao i uživati tijekom pauze ili iznenaditi goste odličnim snackom. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Kad ti ponestane kruha, napravi kruščiće s kefirom! Recepti

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Sastojci:

  • 350 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 220 ml tekućeg jogurta
  • 100 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 270 g naribane i ocijeđene tikvice
  • 50 g tvrdog istarskog sira
  • Slanina po želji

 

Možda vas zanima... Slasni krekeri od sira idealni za prijateljska druženja Kolumne

 

Priprema:

  1. Upalite pećnicu na 175 stupnjeva. Ja sam koristila tanko rezane šnite slanine, pa sam unutrašnjost kalupa za muffine obložila jednom šnitom (papirnate košarice nisam stavljala). Dno kalupa dobro namastite.
  2. Brašno, prašak za pecivo, sol i papar sjedinite u jednom posudi, a u drugoj mokre sastojke (jogurt, mlijeko, jaja i ulje). Mokre sastojke dodajte suhima i dobro promiješajte. Ubacite naribane tikvice i naribani sir, pa sjedinite.
  3. Sipajte smjesu u kalupe neka na pune 3/4 kalupa.
  4. Pecite na 175 stupnjeva oko 30 min.

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.