Kolumne 5068 prikaza 11. kolovoza 2019.

Brzi krekeri od sira za velika druženja

Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Ajmo sad na red slanog...

Ove krekere obožavam kad organiziramo neka druženja. Pripremiti ih možete dan, dva ranije, a peći na dan partyja. Super su kao snack, odličan doručak i pašu doslovno sa svim namazima, salatama i suhomesnatim proizvodima. 

 

Možda vas zanima... Kad vam ponestane kruha, pripremite kruščiće s kefirom Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Sastojci:

  • 120 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 100 g gaude
  • 50 g ribanca
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica mljevene dimljene paprike
  • 1 žlica suhog vlasca

 

Možda vas zanima... Brze i lagane polpete od tikvica iz pećnice Kolumne


Priprema:

  1. Hladni maslac narežite na kockice i dodajte ga u brašno. Rukama mrvite maslac s brašnom dok ne dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama. Dodajte naribanu gaudu, ribanac, vrhnje, žumanjak i začine. 
  2. Brzo zamijesite, formirajte kuglu/disk i zamotajte u prozirnu foliju. Ostavite u hladnjaku bar pola sata (recimo ja sam ovaj put u petak navečer zamijesila i ostavila na hlađenju do nedjelje ujutro). 
  3. Tijesto prebacite na radnu površinu i razvaljajte tanko tipa pola cm i režite u željenim oblicima.
  4. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva nekih 8-10 minuta. Krekeri će biti fini i meki u sredini, a ako želite hrskavije, pecite još koju minutu duže.


Poslužite uz sirni namaz, hummus, paštete, narezano suho meso ili svježe povrće. 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.