Kolumne 26. kolovoza 2020.

Slasni krekeri od sira idealni za prijateljska druženja

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Ajmo sad na red slanog...

Ove krekere obožavam kad organiziramo neka druženja. Pripremiti ih možete dan, dva ranije, a peći na dan kada znaš da će te posjetiti prijatelji. Super su kao snack, odličan doručak i pašu doslovno sa svim namazima, salatama i suhomesnatim proizvodima. 

 

Možda vas zanima... Kad ti ponestane kruha, napravi kruščiće s kefirom! Recepti

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Sastojci:

  • 120 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 100 g gaude
  • 50 g ribanca
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica mljevene dimljene paprike
  • 1 žlica suhog vlasca

 

Možda vas zanima... Brze i lagane polpete od tikvica iz pećnice Kolumne


Priprema:

  1. Hladni maslac narežite na kockice i dodajte ga u brašno. Rukama mrvite maslac s brašnom dok ne dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama. Dodajte naribanu gaudu, ribanac, vrhnje, žumanjak i začine. 
  2. Brzo zamijesite, formirajte kuglu/disk i zamotajte u prozirnu foliju. Ostavite u hladnjaku bar pola sata (recimo ja sam ovaj put u petak navečer zamijesila i ostavila na hlađenju do nedjelje ujutro). 
  3. Tijesto prebacite na radnu površinu i razvaljajte tanko tipa pola cm i režite u željenim oblicima.
  4. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva nekih 8-10 minuta. Krekeri će biti fini i meki u sredini, a ako želite hrskavije, pecite još koju minutu duže.


Poslužite uz sirni namaz, hummus, paštete, narezano suho meso ili svježe povrće. 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.