gastro postao
Doručak koji je ukusan, ali i izgleda odlično!
Jesi li ikada probala napraviti galettu od palačinke? Ovo ne samo ukusno nego i oku primamljivo jelo nastalo je u Francuskoj, baš kao i originalna rustikalna pita. Kombinacija šunke i jaja savršena je za doručak, no uvijek se možeš poigrati sa sastojcima i dodati one koje najviše voliš. Ako nemaš brašna od heljde, zamijeni ga integralnim pšeničnim brašnom i palačinka će biti jednako ukusna.
Palačinke sa šunkom i jajima
Sastojci - za palačinke
- 60 g brašna od heljde
- 60 g integralnog pšeničnog brašna
- 1 jaje
- 300 ml vode
Sastojci - za nadjev:
- 4 jaja
- 4 listića polutvrdog sira
- nekoliko listića šunke
- papar
- sol
Postupak:
- Najprije umijesi palačinke tako što ćeš pomiješati dvije vrste brašna i dodati jaje te vodu.
- Tavu zagrij na srednje visokoj temperaturi te dodaj malo maslaca ili ulja. Smjesu za palačinke izlij na tavu i peci dok se ne odlijepi od tave.
- Palačinku zatim okreni i na sredinu dodaj malo šunke, listić sira i jaje. Pripazi da su rubovi palačinke slobodni jer ćeš ih u idućem koraku preklopiti prema sredini kako bi dobila četvrtasti oblik.
- Palačinku nastavi peći dok jaje ne bude pečeno. Po želi dodaj papra i soli te posluži uz salatu.
- Od navedenih sastojaka možeš pripremiti još tri palačinke. Smjesa koju nisi iskoristila može stajati u hladnjaku jedan do dva dana.
Doručak je slastan i uz ove recepte: