gastro postao
Hrskave bruschette s pestom, sušenom rajčicom i mozzarelom za najbolji početak dana!
Talijanske bruschette omiljeni su hrskavi zalogaj koji se priprema u tren oka! Danas ti donosimo recept za odličnu sezonsku kombinaciju sušenih rajčica, pesta od bosiljka i mozzarelle.
Ukoliko dosad niste pripremali pesto od bosiljka, u nastavku saznaj kako ga pripremiti kod kuće - brzo i jednostavno...
Ljetne bruschette s pestom od bosiljka
Sastojci:
- 80 ml maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka, zgnječen
- 6 kriški ciabatte
- 100 g pesta od bosiljka
- 100 g sušenih rajčica
- 200 g mozzarelle, ocijeđene i narezane na male komadiće
- Svježi listovi bosiljka za posluživanje
- Morska sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- U posudici izmiješaj dvije žlice ulja i češnjak. Premaži obje strane ciabatte smjesom ulja i češnjaka i stavi ih na tepsiju.
- Peci u pećnici pet minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadi iz pećnice i premjesti na pladanj za posluživanje.
- Namaži kriške ciabatte pestom. Na vrh stavi sušene rajčice i komadiće mozzarelle. Pospi listovima bosiljka i pokapaj preostalim uljem. Začini solju i paprom i posluži odmah.
Dobar tek!