Recepti 16. kolovoza 2021.

Isprobaj croffle - neodoljiv spoj kroasana i vafla

SHUTTERSTOCK Croffle: Najfinija kombinacija kroasana i vafla
gastro postao gastro.24sata.hr
U croffle ćeš se zaljubiti na prvi griz, garantiramo!

Croffle - dvije omiljene slastice u jednoj, može li bolje? Riječ je o najfinijem spoju kroasana i vafla, a ako te zanima kako ih pripremiti, nastavi čitati...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by J (@foodwith_jae)

Kako napraviti croffle?

Croffles su jako popularni u Koreji, a u osnovi se radi o kroasanima koji su pečeni do savršenstva u aparatu za vafle.

Izrada croffles je zaista jednostavna; možeš ih pripremiti za doslovno pet minuta. Rezultat će te oduševiti: croffles su hrskavi izvana, ali mekani i prozračni iznutra. Dobra je vijest da za izradu možeš koristiti i odmrznuto lisnato tijesto.

Crofflese možeš preliti s različitim slatkim nadjevima; čokoladnim namazom, medom, džemovima, karamelom, sladoledom, a ako više voliš slani doručak, možeš ih vrlo jednostavno pretvoriti u slani sendvič. Mogućnosti su bezbrojne. Sve što će ti trebati je aparat za vafle i gotovo lisnato tijesto. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tanja (@wiesent_babq)

 

Sastojci:

  • Razvaljano lisnato tijesto (ili zamrznuto)
  • Ulje za premazivanje

Upute:

  1. Odmrzni tijesto za kroasane. ako je prethodno bilo smrznuto. Ono već razvaljano nareži na četiri jednaka komada. 
  2. Zagrij aparat za vafle na razinu 2-3, ovisno o tome koliko želiš da korica bude hrskava. 
  3. Dodaj komad lisnatog u aparat za waffle, pritisni ga i peci ih do željene hrskavosti.
  4. Izvadi ih i posluži ih tople uz sladoled, šlag i bobičasto voće.

Uživaj!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by POWDER (@powdershavedsnow)

   

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.