Croffle - dvije omiljene slastice u jednoj, može li bolje? Riječ je o najfinijem spoju kroasana i vafla, a ako te zanima kako ih pripremiti, nastavi čitati...
Kako napraviti croffle?
Croffles su jako popularni u Koreji, a u osnovi se radi o kroasanima koji su pečeni do savršenstva u aparatu za vafle.
Izrada croffles je zaista jednostavna; možeš ih pripremiti za doslovno pet minuta. Rezultat će te oduševiti: croffles su hrskavi izvana, ali mekani i prozračni iznutra. Dobra je vijest da za izradu možeš koristiti i odmrznuto lisnato tijesto.
Crofflese možeš preliti s različitim slatkim nadjevima; čokoladnim namazom, medom, džemovima, karamelom, sladoledom, a ako više voliš slani doručak, možeš ih vrlo jednostavno pretvoriti u slani sendvič. Mogućnosti su bezbrojne. Sve što će ti trebati je aparat za vafle i gotovo lisnato tijesto.
Sastojci:
- Razvaljano lisnato tijesto
- Ulje za premazivanje
Upute:
- Odmrzni tijesto za kroasane, ako je prethodno bilo smrznuto te ga razvaljaj.
- Ono već razvaljano nareži na četiri jednaka komada.
- Zagrij aparat za vafle na razinu 2-3, ovisno o tome koliko želiš da korica bude hrskava.
- Stavi komad lisnatog tijesta u aparat za waffle, pritisni ga i peci ih do željene hrskavosti.
- Izvadi ih i posluži uz sladoled, šlag i bobičasto voće.
Uživaj!