gastro postao
Počasti se brzim i slasnim doručkom koji uključuje jaje, tost i slaninu. Može li bolje od toga?
Ovo se brzinsko jelo kolokvijalno naziva egg in a hole ili, doslovno prevedeno, jaje u rupi. Riječ je o tostiranom kruhu s jajem u sredini. Pripazi da žumanjak ostane tekuć i uživaj u svakom zalogaju.
Upotrijebi tavu s neljepljivom površinom, a po potrebi dodaj i kocku maslaca ili žličicu svinjske masti.
Sastojci:
- 3 šnite slanine
- 1 jaje
- 1 kriška kruha
- Sol, papar
Priprema:
- Zapeci slaninu na tavi pa je izvadi na tanjur.
- Izreži rupu u sredini kruha, a potom ga tostiraj na masnoći preostaloj od pečenja slanine.
- Razbij jaje u rupu kruha, posoli i popapri.
- Peci dvije minute pa pažljivo preokreni i još kratko peci.
Posluži sa slaninom i svježim ili ukiseljenim povrćem. Dobar tek!