Recepti 09. siječnja 2020.

Za pripremu najboljeg doručka trebat će ti jaje i tost

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Počasti se brzim i slasnim doručkom koji uključuje jaje, tost i slaninu. Može li bolje od toga?

Ovo se brzinsko jelo kolokvijalno naziva egg in a hole ili, doslovno prevedeno, jaje u rupi. Riječ je o tostiranom kruhu s jajem u sredini. Pripazi da žumanjak ostane tekuć i uživaj u svakom zalogaju. 

Upotrijebi tavu s neljepljivom površinom, a po potrebi dodaj i kocku maslaca ili žličicu svinjske masti. 

 

pohani kruh Možda vas zanima... Slatki pohani kruh s cimetom za božanstven doručak Recepti

 

Sastojci:

  • 3 šnite slanine
  • 1 jaje
  • 1 kriška kruha
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zapeci slaninu na tavi pa je izvadi na tanjur.
  2. Izreži rupu u sredini kruha, a potom ga tostiraj na masnoći preostaloj od pečenja slanine.
  3. Razbij jaje u rupu kruha, posoli i popapri.
  4. Peci dvije minute pa preokreni i još kratko peci. 

Posluži sa slaninom i svježim ili ukiseljenim povrćem. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Što ti sve treba za savršeno hrskavu slaninu? Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.