Recepti 13. srpnja 2020.

Omlet sa sirom za dobar početak tjedna

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jamie Oliver donosi nam recept za ukusan i jednostavan omlet sa sirom...

Ponekad se već od jutra volimo častiti raskošnim doručcima koji oduzimaju dah i drže nas sitima do popodnevnih sati, no ponekad je vremena zbilja malo pa posežemo za jednostavnijim oblicima prvog obroka u danu. Naravno, to što je jelo jednostavno ne čini ga manje ukusnim. Naprotiv, brza i nekomplicirana priprema učinit će ga još privlačnijim.

Jedno od takvih, brzinskih jela je i omlet sa sirom. Zvuči tako jednostavno, u receptu su navedena samo tri sastojka, a pripremiš li ga na pravilan način, može postati prava delicija.



Upravo zato, odlučili smo podijeliti način na koji omlet priprema Jamie Oliver i što je to što baš njegov recept izdvaja iz mase. 

 

Možda vas zanima... Jednostavan tajlandski omlet je idealan doručak Recepti


Za pripremu omleta za jednu osobu bit će ti dovoljna dva jaja, maslinovo ulje ili maslac i 10 g topljivog sira. Jaja razbij u posudu, začini ih soli i paprom pa ih dobro umuti. Tavu stavi na laganu vatru kako bi se dobro zagrijala. U posebnu posudu naribaj sir. Na tavu dodaj pola žlice maslinovog ulja pa dodaj jaja. Laganim pokretima pusti da se jaje razlije po čitavoj površini. Kada vidite da se omlet s donje strane počeo odvajati od tave, pospi ga sirom. Pomoću kuhinjske lopatice digni jednu polovicu pa preklopi. Kada dobije lijepu zlatnu boju, makni s tave.

 

Omlet iz pećnice Možda vas zanima... Omlet iz pećnice - sir, šunka, povrće i jaja u novom ruhu Recepti



Omlet sa sirom možeš dodatno začiniti sitno sjeckanim peršinom, kockicama dobrog, slanog sira ili pak svježim povrćem, ovisno o sezonskoj ponudi.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.