Ponekad se već od jutra volimo častiti raskošnim doručcima koji oduzimaju dah i drže nas sitima do popodnevnih sati, no ponekad je vremena zbilja malo pa posežemo za jednostavnijim oblicima prvog obroka u danu. Naravno, to što je jelo jednostavno ne čini ga manje ukusnim. Naprotiv, brza i nekomplicirana priprema učinit će ga još privlačnijim.
Jedno od takvih, brzinskih jela je i omlet sa sirom. Zvuči tako jednostavno, u receptu su navedena samo tri sastojka, a pripremiš li ga na pravilan način, može postati prava delicija.
Upravo zato, odlučili smo podijeliti način na koji omlet priprema Jamie Oliver i što je to što baš njegov recept izdvaja iz mase.
Za pripremu omleta za jednu osobu bit će ti dovoljna dva jaja, maslinovo ulje ili maslac i 10 g topljivog sira. Jaja razbij u posudu, začini ih soli i paprom pa ih dobro umuti. Tavu stavi na laganu vatru kako bi se dobro zagrijala. U posebnu posudu naribaj sir. Na tavu dodaj pola žlice maslinovog ulja pa dodaj jaja. Laganim pokretima pusti da se jaje razlije po čitavoj površini. Kada vidite da se omlet s donje strane počeo odvajati od tave, pospi ga sirom. Pomoću kuhinjske lopatice digni jednu polovicu pa preklopi. Kada dobije lijepu zlatnu boju, makni s tave.
Omlet sa sirom možeš dodatno začiniti sitno sjeckanim peršinom, kockicama dobrog, slanog sira ili pak svježim povrćem, ovisno o sezonskoj ponudi.
Dobar tek!