Recepti 12329 prikaza 24. rujna 2019.

Omlet iz pećnice - sir, šunka, povrće i jaja u novom ruhu

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija dobrog sira, kvalitetne šunke i omiljenog sezonskog povrća u pećnici će stvoriti doručak kojem je teško odoljeti.

Omlet iz pećnice možda je nešto složeniji za pripremu od klasičnog omleta iz tave, no okusi koje spaja u posudi za pečenje idealni su za baš svaku priliku. Tako ga osim za doručak možeš pripremiti i za brzi ručak ili kasnu večeru, poslužiti uz tostirani kruh ili zdjelu sezonske salate ili pak ubaciti u sendvič i u njemu uživati u hodu.

 

Možda vas zanima... Za doručak: Mali omleti sa sirom i brokulom Recepti

 

Ono što nas posebice oduševljava jest činjenica da omlet iz pećnice možeš pripremiti u većoj količini te je idealan doručak za druženja s prijateljima ili obitelji.

 

Možda vas zanima... Za ručak: Meksički omlet Mary Berry Recepti

 

 | Author: Stockfood Stockfood

 

Potrebno vam je:

  • 1 paprika
  • 1 luk
  • 100 g sjeckane šunke
  • 8 jaja
  • 70 ml mlijeka
  • 70 ml ribanog sira
  • 1 žlica sjeckanog vlasca
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva, a posudu za pečenje premaži uljem ili maslacem.
  2. Na tavi zagrij ulje, dodaj sitno sjeckani luk, pusti da poprimi boju, pa dodaj i papriku. Pirjaj oko pet minuta. 
  3. U posudu za pečenje na dno stavi sitno sjeckanu šunku, dodaj pirjano povrće pa pospi s većom količinom sira. 
  4. U većoj posudi pomiješaj jaja i mlijeko, začini vlascem, soli i paprom. Prelij preko povrća, šunke i sira pa ubaci u pećnicu na 20-ak minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.