gastro postao
Kombinacija dobrog sira, kvalitetne šunke i omiljenog sezonskog povrća u pećnici će stvoriti doručak kojem je teško odoljeti
Omlet iz pećnice možda je nešto složeniji za pripremu od klasičnog omleta iz tave, no okusi koje spaja u posudi za pečenje idealni su za baš svaku priliku. Osim za doručak, možeš ga pripremiti i za brzi ručak ili kasnu večeru, poslužiti uz tostirani kruh ili zdjelu sezonske salate ili pak ubaciti u sendvič i u njemu uživati u hodu.
Ono što nas posebice oduševljava jest činjenica da omlet iz pećnice možeš pripremiti u većoj količini te je idealan doručak za druženja s prijateljima ili obitelji.
Omlet iz pećnice
Sastojci:
- 1 paprika
- 1 luk
- 100 g sjeckane šunke
- 8 jaja
- 70 ml mlijeka
- 70 ml ribanog sira
- 1 žlica sjeckanog vlasca
- maslinovo ulje
- sol, papar
Postupak:
- Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva, a posudu za pečenje premaži uljem ili maslacem.
- Na tavi zagrij ulje, dodaj sitno sjeckani luk, pusti da poprimi boju, pa dodaj i papriku. Pirjaj oko pet minuta.
- U posudu za pečenje na dno stavi sitno sjeckanu šunku, dodaj pirjano povrće pa pospi s većom količinom sira.
- U većoj posudi pomiješaj jaja i mlijeko, začini vlascem, soli i paprom. Prelij preko povrća, šunke i sira pa ubaci u pećnicu na 20-ak minuta.