gastro postao
Celebrity chef podijelio je s pratiteljima tajnu odličnih poširanih jaja...
Poširana jaja izvrstan su doručak - ukusan, kremast, hranjiv i praktičan. Gotovo svaki chef ima svoju metodu, a u nastavku ti donosimo upute Jamieja Olivera za pripremu savršenog primjerka.
Odmori nakratko od kuhanih jaja, kajgana i jaja na oko i uživaj u brzom i jednostavnom doručku!
Postupak pripreme:
- Napuni veliku posudu vodom do polovice, posoli je i zagrij na srednje jakoj vatri.
- Razbij jaje u šalicu i lagano ga uroni u vodu u jednom potezu. Ponovi postupak sa svim jajima i pričekaj da se skuhaju. Ako voliš tekući žumanjak, izvadi jaja nakon otprilike dvije minute, a u suprotnom pričekaj do maksimalno četiri. Vrijeme kuhanja ovisi i o veličini jaja, ali i tome jesi li ih netom prije izvadila iz hladnjaka.
- Izvadi jedno jaje žlicom i lagano ga pritisni žlicom. Ako ti se čini premekanim (vodi se svojim instinktima), vrati ga u vodu na još minutu.
- Poširana jaja izvadi iz vode i položi na papirnate ubruse kako bi uklonila višak tekućine, a zatim ih položi na tost, posoli i popapri.
Dobar tek!