Recepti 2092 prikaza 12. lipnja 2018.

Otkrijte kako Jamie Oliver pošira jaja

Thinkstock
Celebrity chef podijelio je s pratiteljima tajnu odličnih poširanih jaja...

Poširana jaja izvrstan su doručak – ukusan, kremast, hranjiv i praktičan. Gotovo svaki chef ima svoju metodu, a u nastavku vam donosimo detaljne upute Jamieja Olivera. Odmorite se nakratko od kuhanih jaja, kajgana i jaja na oko i uživajte u brzom i jednostavnom doručku!

 

Možda vas zanima... Do savršenih poširanih jaja uz Juliju Child Špajza


 

 

Postupak pripreme:

  1. Napunite veliku posudu vodom do polovice, posolite je i zagrijte je na srednje jakoj vatri.
  2. Razbijte jaje u šalicu i lagano ga uronite u vodu u jednom potezu. Ponovite postupak sa svim jajima i pričekajte da se skuhaju. Ako volite tekući žumanjak, izvadite jaja nakon otprilike dvije minute, a u suprotnom pričekajte do četiri. Vrijeme kuhanja ovisi i o veličini jaja, ali i tome jeste li ih netom prije izvadili iz hladnjaka.
  3. Izvadite jedno jaje žlicom i lagano ga pritisnite žlicom. Ako vam se čini premekanim (vodite se svojim instinktima), vratite ga u vodu na još minutu, dvije.
  4. Poširana jaja izvadite iz vode i položite na papirnate ubruse kako bi uklonili višak tekućine, a zatim ih položite na tost, posolite i popaprite.

Dobar tek!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.