Recepti 31. ožujka 2017.

Otočki trikovi: Krema od borovnica na britanski način

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Britanska klasika u najslađem obliku. Jednostavan desert s nježnim alkoholnim notama na kojem će vam nepce biti itekako zahvalno

Brzinski desert koji Britanci zovu prevarantskim zbog jednostavnosti pripreme oduševit će vas na čak nekoliko razina. Umjesto borovnica možete koristiti i neko drugo sezonsko voće, a koristite li borovnice iz zamrzivača, postupak će biti gotovo jednak. Smrznute borovnice tek najprije odmrznite kako ne bi pustile previše vode.

Dovoljno je samo prebaciti voće u čašu alkohola po izboru, koristiti možete rum, različite vrste likera ili crno vino. Borovnice su voće koje će se odlično složiti baš sa svime. Pustite ih da se na hladnom mjestu u alkoholu kupaju nekoliko sati, a najbolje bi bilo preko noći.

Kada borovnice upiju sav alkohol, ubacite ih u blender, dodajte svu preostalu tekućinu i pretvorite ih u pire. U drugoj posudi dvije šalice slatkog vrhnja pomiješajte s nekoliko žlica šećera u prahu, a zatim sve zajedno pretvorite u čvrstu kremu pa je pomiješajte s borovnicama. 

I to je to, desert je gotov. Poslužite ga uz podlogu od keksa, karamelizirane orašaste plodove ili samog, tek dobro ohlađenog. U slast!
 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.