gastro postao
Sezona je pri kraju, a ako ste sretnici koji ste zamrznuli ovosezonske borovnice, imamo odličnu ideju za slatko iskorištavanje plavih bobica
Plave bobice posebno su ukusne svježe u voćnim salatama, sladoledima i želeima, desertnim kremama u čaši, a sočne u biskvitnim tijestima. Prije nego što ih stavljate u smjesu za biskvit, obložite ih s malo brašna ili škroba, kako bi bile teže i ravnomjerno se rasporedile i 'utonule' u biskvit. U ovom receptu dovoljno je da kupite lisnato tijesto koje ćete razvaljati na željenu veličinu pleha. Kolač prekrijte tanko izrezanim lisnatim trakicama za neodoljivo prhko savršenstvo.
Sastojci:
- lisnato tijesto
- 5 šalica borovnica
- 100g šećera
- 3 žlice škrobnog brašna
- prstohvat cimeta
- prstohvat soli
- limunova korica
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- U posudi pomiješajte borovnice, škrob, šećer, cimet, sol i koricu limuna.
- Izvaljajte lisnato tijesto, prekrijte namašćeni pleh njime i ulijte smjesu
- Drugi dio tijesta izvaljajte i izrežite na trakice kojima ćete prekriti kolač.