28. kolovoza 2016.

Brzopotezna slastica s borovnicama za uvijek gladne

Pita od borovnica
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
Sezona je pri kraju, a ako ste sretnici koji ste zamrznuli ovosezonske borovnice, imamo odličnu ideju za slatko iskorištavanje plavih bobica

Plave bobice posebno su ukusne svježe u voćnim salatama, sladoledima i želeima, desertnim kremama u čaši, a sočne u biskvitnim tijestima. Prije nego što ih stavljate u smjesu za biskvit, obložite ih s malo brašna ili škroba, kako bi bile teže i ravnomjerno se rasporedile i 'utonule' u biskvit. U ovom receptu dovoljno je da kupite lisnato tijesto koje ćete razvaljati na željenu veličinu pleha. Kolač prekrijte tanko izrezanim lisnatim trakicama za neodoljivo prhko savršenstvo.

Sastojci:

  • lisnato tijesto
  • 5 šalica borovnica
  • 100g šećera
  • 3 žlice škrobnog brašna
  • prstohvat cimeta
  • prstohvat soli
  • limunova korica

 

Priprema: 

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. U posudi pomiješajte borovnice, škrob, šećer, cimet, sol i koricu limuna. 
  3. Izvaljajte lisnato tijesto, prekrijte namašćeni pleh njime i ulijte smjesu
  4. Drugi dio tijesta izvaljajte i izrežite na trakice kojima ćete prekriti kolač.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.