Recepti 03. kolovoza 2016.

Hrskavi i slatki zalogaji s breskvama

lisnato s breskvama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zadivite goste ovim neobičnim kolačićima fantastičnog izgleda

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 366

Potrebno vam je

  • 120 g lješnjak, mljeveni
  • 100 g maslac, neslani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 žlica liker od amaretta
  • 50 g šećer, kristal
  • 300 g lisnato tijesto
  • 3 kom breskva
  • sladoled od vanilije

Priprema

  1. Istucite lješnjake, jaje, maslac, amaretto i pola šećera. Razvaljajte lisnato tijesto na 0,5 cm, uzmite tanjurić promjera 13 cm i izrežite četiri kruga.
  2. Stavite ih na lim te svaki premažite s dvije žlice smjese od lješnjaka tako da krajevi ostanu prazni. Kriške oguljenih bresaka stavite na vrh slažući ih u rozetu. Ostavite da stoji deset minuta pa pecite 25 minuta na 220°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.