gastro postao
Topli hummus savršen je snack za jesenska i zimska druženja!
Ako obožavaš hummus, onda će te ova turska topla varijanta apsolutno raspametiti. Priprema završava kratkim pečenjem na 200 stupnjeva, zbog čega će hummus poprimiti lijepu boju, a pinjoli će otpustiti orašastu aromu.
Umjesto maslinovog ulja možeš upotrijebiti maslac. Tada će hummus biti čak mrvicu ukusniji, ali i nešto teži.
Iako je ova verzija hummusa najukusnija kad je još topla, poslužena s friškim pita kruhom, ostatak možeš čuvati u hladnjaku 3 dana.
Topli hummus s pinjolima
Sastojci:
- 350 g ocijeđenog slanutka iz konzerve
- 2 režnja češnjaka
- 1 žličica mljevenog kumina
- 50 ml maslinovog ulja
- 3 žlice limunovog soka
- 3 žlice tahinija
- 1 žlica pinjola
- malo čilija u prahu
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva i pripremi malu keramičku posudu za pečenje.
- U multipraktiku dobro izradi češnjak pa dodaj ocijeđeni slanutak, malo soli i kumin. Upali multipraktik.
- Kad smjesa počne nalikovati hummusu, dodaj maslinovo ulje, limunov sok i tahini pa još kratko miksaj. Posoli po ukusu, promiješaj i prebaci u pripremljenu posudu za pečenje.
- Pospi hummus pinjolima i s malo čilija u prahu.
- Peci 10-15 minuta u dobro zagrijanoj pećnici. Prelij s još malo maslinovog ulja i posluži!