Recepti 26. ožujka 2020.

Predlažemo ti tri brza recepta s lisnatim tijestom

gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo ti recepte za tri slasne kombinacije koje će poslužiti kao doručak, desert ili lagani zalogajčić za vrijeme čitanja knjige ili gledanja filma.

Osim u slatkim jelima, lisnato tijesto odlično se slaže i u pripremi slanih jela, predjela i glavnih jela. Njegova priprema nije zahtjevna fizički, no proces je nešto duži, pa tu odlično 'uskaču' ona već pripremljena ili kupovna tijesta.

 

Možda vas zanima... Pasteis de nata - slatki zalogajčići s lisnatim tijestom Kolumne

 

Hrskava tekstura i prozračnost ono su što se mnogima sviđa, a ako si i ti jedan ili jedna od njih, svakako provjeri tri recepta koja ti donosimo u nastavku. Jedan slani i dva slatka. U slast!

Jastučići od lisnatog tijesta punjeni ajvarom i sirom

Svega šest namirnica potrebno je za ovaj jednostavan i brz recept koji će biti odličan kao doručak ili slani popodnevni zalogaj.

 

Možda vas zanima... Jastučići od lisnatog tijesta punjeni ajvarom i sirom Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Brzi lisnati zalogaji s borovnicama i sirom

Na samu pomisao o ovom lisnatom krevetiću na kojem se nalaze borovnice i sir pojavit će se 'čudni' zvukovi iz tvojega trbuha koji su jasan znak da je vrijeme za nešto slatko!

 

Možda vas zanima... Brze poslastice od lisnatog tijesta, sira i borovnica Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Kolač od lisnatog tijesta, pudinga i pekmeza

Jedan stari, jednostavan, ukusan, brz i jeftin recept iz kuharice tiskane prije 1960. godine. Izdvoji vrijeme i baci se na njegovu pripremu u koju možeš uključiti i ostale članove svojega doma!

 

Možda vas zanima... Kolač od lisnatog tijesta, pudinga i pekmeza Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.