Recepti 12. studenoga 2023.

Razbudi se uz zobeni smoothie s kruškama

smoothie od krušaka
Smoothie od krušaka foto: Freepik
gastro postao gastro.24sata.hr
Radni dan nam ne nudi puno prilika za zdravi doručak. Jednostavno nam vrijeme ujutro klizi iz ruku. No postoje i iznimke, a Jamie Oliver ima jednu takvu za izvrstan početak dana

Zamijeniti obrok pun različitih tekstura i okusa napitkom ponekad se čini kao loša odluka, no hladan slatko-kiseli voćni smoothie u ranu zoru malo što može nadmašiti. Smrznuto voće daje smoothieju potrebnu svježinu, a također možeš iskoristiti i prezrelo voće koje već neko vrijeme čeka u smočnici.

Sada je vrhunac sezone krušaka, kojih se često nađe u kući i više nego što obitelj može pojesti. Zato je zobeni smoothie s kruškama i kardamomom dobra ideja za doručak ovih dana. 

 

Crumble s kruškom Možda vas zanima... Crumble od kruške zamirisat će tvoj dom! Recepti

 

Recept koji donosimo u nastavku pripremio je popularni chef Jamie Oliver, a osim krušaka i zobenog mlijeka, za okus i aromu je zaslužan kardamom, omiljeni indijski začin. Kardamom je cijenjen zbog svojeg blagog toplog, limunastog i aromatičnog okusa s karakterističnom notom eukaliptusa, a ovom smoothieju daje dozu svježine.

Ovaj će te smoothie razbuditi i probuditi sva tvoja osjetila. A većinu ćeš pripreme odraditi večer prije, pa nemaš problema s manjkom vremena ujutro. Svakako isprobaj! 

 | Author: Fernanda Martinez/Unsplash Kruške foto: Fernanda Martinez/Unsplash

Smoothie od kruške i kardamoma

Sastojci: 

  • 2 kruške
  • 6 sjemenki kardamoma
  • 500 ml zobenog mlijeka
  • 100 g tekućeg jogurta
  • 2 žličice meda

Postupak:

  1. Večer prije nego što želiš napraviti svoj smoothie, oguli kruške i očisti ih od jezgre. Stavi ih u zamrzivač.
  2. Otvori mahune kardamoma i izvadi sjemenke, a zatim ih zgnječi u mužaru.
  3. Zdrobljene sjemenke usitni u blenderu, a zatim dodaj smrznute kruške, zobeno mlijeko, jogurt i med.
  4. Miksaj dok smjesa ne postane glatka.
  5. Podijeli smoothie u dvije čaše i uživaj!

Isprobaj i sljedeće kombinacije okusa:

 

Možda vas zanima... Smoothie od banane, špinata i kakaa čisti je užitak Recepti Zeleni smoothie Možda vas zanima... Energičan početak dana uz brzi zeleni smoothie Recepti Možda vas zanima... Smoothie s bundevom - najbolji jesenski doručak Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:28 12. Studeni 2023.

    mljac