Recepti Piletina 27. ožujka 2024.

Ručak od 3 sastojka koji slavna kuharica priprema kad joj se ne da kuhati

Piletina
10 MIN
40 MIN
2
SREDNJE
Ina Garten, Bosonoga kontesa
Ina Garten
foto: Facebook @Ina Garten
Potrebno je samo 10 minuta pripreme do posluživanja ove ukusne večere koju baš svatko može pripremiti, i to od jednostavna 3 sastojka. Recept potpisuje slavna kuharica Ina Garten, poznata kao Bosonoga kontesa

Možda to nije uvijek lako povjerovati, no slavni chefovi često kod kuće jedu vrlo jednostavnu hranu (pa dosta kompliciraju na poslu, ne trebaju valjda i kod kuće?!). Takva je i slavna američka kuharica Ina Garten, poznata i kao Bosonoga kontesa, kako je nazvala svoju kulinarsku emisiju na Food Networku.

Ona tako, kad je umorna ili je taj dan već dovoljno kuhala radi posla, često poseže za finim i jednostavnim receptom od 3 osnovna sastojkapiletinu s kozjim sirom i bosiljkom.

Večera od samo 3 sastojka

"Svatko treba ono jedno jednostavno jelo koje može složiti za 10 minuta, ubaciti ga u pećnicu na pola sata, a dok se jelo peče vi uživate u čaši finog vina. Ovo je jedan od takvih mojih recepata koji pripremam kada sam preumorna za kuhanje, a ipak želim pojesti topao domaći obrok“, otkrila je Bosonoga kontesa.

I zaista, ovo je jedan od najjednostavnijih obroka, jer od tebe zahtijeva samo 10 minuta pripreme, sve drugo odrađuje pećnica. A uz ovu piletinu možeš poslužiti prilog(e) po želji – finu sezonsku salatu, brokulu kuhanu na pari, rižu, krumpir, šparoge, mahune…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ina Garten (@inagarten)

Ne gasi ekran dok kuham

Brza piletina Bosonoge kontese
10 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
2
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Pileća prsa 1 kom
  • Mekani kozji sir 1 kom
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Sol 0,50 žličica
  • Crni papar 0,25 žličica
  • Češnjak 2 režanj
  • Svježi bosiljak
Postupak
  1. Kožu na pilećim prsima treba malo odvojiti od mesa, ali ne potpuno te ispod kože nagurati meki kozji sir i natrgani bosilja. Može se dodati i malo češnjaka, ili sada kad je u sezoni – malo medvjeđeg luka.


  2. Kožicu pilećih prsa namazati s malo maslinova ulja, utrljati malo soli i papra i peći u pećnici 35-40 minuta na 190 stupnjeva. 


  3. Nakon pečenja pileća prsa treba ostaviti da se 'odmore' 10-ak minuta pokrivena aluminijskom folijom. „Nemojte prepeći piletinu jer će u tom slučaju biti jako suha“, poručuje Bosonoga kontesa.


  4. Slavna kuharica termometrom za meso izmjeri temperaturu u najdebljem dijelu pilećih prsa, a ona mora iznositi 70-75 stupnjeva da bismo bili sigurni da je piletina pečena.


Isprobaj i ove recepte i savjete Bosonoge kontese...

Bosonoga kontesa Možda vas zanima... 5 genijalnih savjeta za najukusniju piletinu Špajza Pileći ramen Možda vas zanima... Ugrij se uz brzinski pileći ramen Recepti Ina Garten Možda vas zanima... Kremasta proljetna carbonara popravit će ti dan! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.