Recepti 14. studenoga 2016.

Slasne i hrskave: Polpete od tune i sira

polpete od tune
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Fine i jednostavne polpete od tune poslužite uz omiljeni umak.

Tuna i svježi sir odlično će se spojiti u kombinaciji sa svježim začinima i lukom. Napravite polpete i pecite ih na malo ulja, dodajte im kakav fini umak od vrhnja ili grčkog jogurta, šalicu riže, ječma ili kus kusa s povrćem pa navalite na nešto zdraviju, ali neodoljivo ukusnu varijantu ručka. Upakirati ih također možete i u hamburgere, a želite li uživati u zbilja zdravom ručku, krušne mrvice možete zamijeniti zobenim pahuljicama ili cornflakesom.

Potrebno vam je:

  • 1 konzerva tune
  • 1 manji luk
  • 80 g svježeg sira
  • 1 žlica ribanog sira po želji
  • 1 jaje
  • 2 žličice sjeckanog peršina
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 šalica krušnih mrvica

Postupak pripreme:

  1. Tunu ocijedite od ulja pa je pomiješajte sa svježim sirom.
  2. Dodajte jaje.
  3. Nasjeckajte luk i peršin, naribajte sir i protisnite češnjak.
  4. Dodajte smjesi.
  5. Ako je smjesa gnjecava, dodajte polovicu krušnih mrvica.
  6. U ostatak uvaljajte popečke i pecite ih na malo ulja.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.