gastro postao
Tjestenina, sir i tuna upakirani u kremasto savršenstvo rezultirat će sjajnim ručkom za prste polizati.
Ništa ukusnije i kremastije nećete spremiti toliko brzo koliko je potrebno da nastane ovaj sjajan složenac od tjestenine i tune. Pripremite bijeli bešamel umak i začinite ga sušenim začinima po izboru. Čitavo jelo učinite zanimljivijim dodajući dobru dozu nekog aromatičnog sira pa pomiješajte sa slatkastim graškom i tunom iz konzerve. Ovaj će vas složenac tjerati samo na još jedan zalogaj, a zbog brze pripreme može postati i stalni ručak za vrijeme radnog tjedna.
Potrebno vam je:
- 200 g tjestenine
- 80 g maslaca
- 40 g brašna
- 1 žličica sušenog origana
- ½ žličice sušenog bosiljka
- 3 šalice mlijeka
- 50 g parmezana
- 1 šalica graška
- 2 konzerve tune
- 3 žlice krušnih mrvica
- Sol, papar
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu.
- Na tavi otopite veći dio pripremljenog maslaca pa dodajte brašno.
- Dobro pomiješajte dok ne dobijete grudice, a zatim ubacite začine.
- Na kraju polako dodajte mlijeko i miješajte dok umak ne postane gust.
- Maknite s vatra pa umiješajte ribani parmezan i pustite da se otopi.
- Umiješajte tjesteninu, tunu i kuhani grašak.
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Kalup namastite pa ubacite sve pomiješane sastojke.
- Pospite mješavinom krušnih mrvica i ostatka maslaca.
- Pecite oko 20 minuta.
Dobar tek!