07. studenoga 2016.

Prijedlog za ručak: Kremasti složenac od tune i graška

složenac od tune
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Tjestenina, sir i tuna upakirani u kremasto savršenstvo rezultirat će sjajnim ručkom za prste polizati.

Ništa ukusnije i kremastije nećete spremiti toliko brzo koliko je potrebno da nastane ovaj sjajan složenac od tjestenine i tune. Pripremite bijeli bešamel umak i začinite ga sušenim začinima po izboru. Čitavo jelo učinite zanimljivijim dodajući dobru dozu nekog aromatičnog sira pa pomiješajte sa slatkastim graškom i tunom iz konzerve. Ovaj će vas složenac tjerati samo na još jedan zalogaj, a zbog brze pripreme može postati i stalni ručak za vrijeme radnog tjedna.

Potrebno vam je:

  • 200 g tjestenine
  • 80 g maslaca
  • 40 g brašna
  • 1 žličica sušenog origana
  • ½ žličice sušenog bosiljka
  • 3 šalice mlijeka
  • 50 g parmezana
  • 1 šalica graška
  • 2 konzerve tune
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu.
  2. Na tavi otopite veći dio pripremljenog maslaca pa dodajte brašno.
  3. Dobro pomiješajte dok ne dobijete grudice, a zatim ubacite začine.
  4. Na kraju polako dodajte mlijeko i miješajte dok umak ne postane gust.
  5. Maknite s vatra pa umiješajte ribani parmezan i pustite da se otopi.
  6. Umiješajte tjesteninu, tunu i kuhani grašak.
  7. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  8. Kalup namastite pa ubacite sve pomiješane sastojke.
  9. Pospite mješavinom krušnih mrvica i ostatka maslaca.
  10. Pecite oko 20 minuta.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.