Recepti 1013 prikaza 09. siječnja 2016.

Jedinstvena i nezamjenjiva: Štrudla od jabuka

Štrudla
Stockfood
Topla domaća štrudla gastronomski je evergreen među slasticama od jabuka. Pa ako vam ukućani pokazuju interes...

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 315

Potrebno vam je

  • 500 g tijesto za savijače
  • 700 g jabuka (cijela)
  • 80 g grožđice
  • 50 g orah, sirovi
  • 10 g šećer, kristal
  • 25 ml sok od limuna (prirod. svježi)
  • 10 g vanilin šećer
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 žlica šećer, u prahu

Priprema

  1. Lisnato tijesto rastanjite valjkom u pravokutnik.
  2. Na sredinu kore stavite ribane jabuke pomiješane sa šećerom, limunovim sokom, suhim grožđicama, orasima i vanilin šećerom. Spojite krajeve tijesta preko nadjeva, probodite tijesto vilicom na nekoliko mjesta, premažite ga žumanjkom i stavite u posudu koji ste prethodno isprali hladnom vodom.
  3. Pecite na temperaturi od 225 °C oko pola sata. Kad su savijače pečene pospite ih šećerom u prahu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.