Špajza 20. studenoga 2017.

Bourdain podiže svijest o problemu bacanja hrane

Anthony Bourdain
foto: Press Association/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Anthony Bourdain u dokumentarcu „Wasted“ pažnju usmjerava na problem bacanja hrane i ogromni kulinarski potencijal dijelova mesa koji vam možda i ne zvuče osobito primamljivo.

„Prvi put kad sam trebao isprobati pileće nogice ili pačji jezik nisam baš bio siguran... Tako su dobri“, rekao je Bourdain. Čini se da je poznati kuhar i hrabri voditelj emisije „Bez rezervacije“ povremeno sumnjičav kad mu serviraju ovakvo jelo, ali je rijetko razočaran okusom.

 

Možda vas zanima... Anthony Bourdain - legenda drugačijeg pogleda na gastronomiju Špajza

 

Novim dokumentarcem pokušava razbiti predrasude i uhvatiti se u koštac s krizom bacanja hrane koja je zahvatila SAD u posljednjih nekoliko godina. Uz šokantne statistike, Bourdain predlaže promjene na globalnoj razini i uz pomoć chefova poput Maria Batalija i Massima Botture dokazuje kako ono što zvuči pomalo zastrašujuće može biti nevjerojatno ukusno i vizualno privlačno.

„Wasted! The Story of Food Waste“ se trenutno prikazuje u kinima u SAD-u i može se gledati na zahtjev na nekim platformama pa se nadamo kako će uskoro biti dostupan i na našim servisima.

Dotad pogledajte sažetak.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.