Špajza 18. ožujka 2016.

Kroštula – zalogajnica za one koji znaju uživati u životu

Kroštula
foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Početkom ožujka Zagreb je postao bogatiji za zalogajnicu za koju se može reći da je puno više od kutka na kojem možete tek usputno nešto prigristi – Kroštula je mjesto za sve one koji žele okusiti kvalitetne namirnice i znaju uživati u ljepoti trenutka.

Smještena je na Cvjetnom trgu, u Preradovićevoj 1, i svojim kupcima nudi ukusne proizvode pri čijem je spravljanju naglasak stavljen na kvalitetu sastojaka i pripreme.

Kroštula je nastala kao obiteljska pekarnica koja posluje već 15 godina na području Dalmacije. Među domaćim stanovnicima i turistima postala je prepoznatljiva zahvaljujući tradicionalnim proizvodima prilagođenim modernim izazovima.

Kroštula | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

„Otvorenjem Kroštule u Zagrebu željeli smo se odmaknuti od koncepta pekarnice i ponuditi gostima novo mjesto na kojem se mogu opustiti i uživati u domaćim i zdravim zalogajima, prepustiti se trenutku i barem na nekoliko trenutaka odahnuti od gužve i vreve“ – riječi su Karla Vulina, vlasnika Kroštule.

Slastice, kolači, muesliji, zdravi doručak, prirodne namirnice, torte, drniški pršut, domaći kruh, bezglutenski obroci i domaći kruh tek su dio Kroštuline ponude – svakog dana niču nove ideje kako što bolje upotpuniti ponudu pa su tako u planu i hladne salate i smoothieji. Iz Kroštule kažu kako su posebno ponosni i na svoj domaći kruh, jednostavno nazvan KRUH. koji se pripravlja isključivo od brašna, vode, soli i kvasca bez dodatka ikakvih aditiva i čija priprema traje i do dva dana kako bi se polaganom fermentacijom dobio najbolji okus i sačuvala kvaliteta.

U ponudi možete naći i Granole, domaće hrskave mueslije, sastavljene samo od zobenih pahuljica, badema, lješnjaka, bundevinih i suncokretovih sjemenki s dodacima sezonskog voća poput borovnica, malina, jagoda ili kivija, a odlučiti se možete i za kuhano jaje, prema želji meko ili tvrdo uz tanjurić sa šunkom, sirom, domaćim džemom i Kroštulinim domaćim kruhom, takozvani radnički doručak.

Kroštula | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Ljubitelji slatkog mogu uživati u domaćim kroasanima spravljenim isključivo s maslacem (bez margarina) uz koje se može naručiti i namaz po želji poput domaćeg džema ili Nutelle. Tu su i sendviči koji se slažu isključivo od kvalitetnih sastojaka poput drniškog pršuta, domaće divljači ili talijanske mortadelle. Vegetarijanci i vegani također mogu uživati u sendvičima od tune ili avokada. U asortiman su uključeni i Katini proizvodi bez glutena te Majin kruh od divljeg kvasca.

Za sve ljubitelje noćnog života i ugodnih večernjih razgovora uz kapljicu vina i pokoji zalogaj tu su plate servirane s drniškim pršutom, domaćim sirem, mesom divljači i dalmatinskim inćunima. Ne propustite zaviriti u Kroštulu – mogla bi postati vaše novo omiljeno mjesto za odmoriti glavu i uživati u vrhunskim zalogajima svake vrste!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.