Špajza 08. veljače 2024.

Martha Stewart zna kako ispeći najhrskaviju slaninu

martha stewart
Martha Stewart otkrila je tajnu savršeno hrskave slanine foto: Instagram @marthastewart; Polina Tankilevich/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Slavna Martha Stewart ima hrpu odličnih savjeta za bolja i ukusnija jela. Njezin najnoviji savjet je - kako ispeći slaninu da bude što hrskavija i manje masna. Obavezno isprobaj!

Slavna kuharica Martha Stewart puna je odličnih savjeta za bolja i ukusnija jela. Svaki njezin savjet pomno se prati i isprobava, a zaključak je – Martha zna što radi!

Najnoviji trik koji je Martha Stewart podijelila sa svojim pratiteljima je – njezin trik zahvaljujući kojem je baš svaki put njezina slanina savršeno hrskava. Otkrila je kako slaninu peče u pećnici, na papiru za pečenje i tako se rješava viška masnoće iz slanine.

 

Tjestenina sa sirom i brokulom Možda vas zanima... Brzinske penne sa sirom i brokulom Marthe Stewart Recepti

 

Uz sve prednosti koje ima ova metoda pečenja slanine, Martha objašnjava i kako, dok ti se slanina peče u pećnici, ti možeš obaviti masu drugih stvari u kuhinji. Logično, zar ne?!

I na kraju krajeva, rezultat je puno hrskavija slanina koja će oduševiti sve ljubitelje hrskave slanine koju obično jedemo za doručak, no sjajna je i natrgana u nekoj salati ili na vrh jela kojim želimo impresionirati svoje goste.

 | Author: Polina Tankilevitch/Pexels Savršeno hrskava slanine foto: Polina Tankilevitch/Pexels

Marthin recept za savršeno hrskavu slaninu iz pećnice

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Pleh obloži papirom za pečenje, po njemu razdijeli trakice slanine. Pripazi da se trakice slanine ne dodiruju u plehu.
  3. Preko slanine možeš staviti drugi pleh pa će rezultat biti ranije i još hrskavija slanina iz pećnice.
  4. Peci oko 15 minuta, odnosno dok se slanina lijepo ne zazlati.
  5. Kad izvadiš slaninu iz pećnice stavi je na kuhinjski papir da se upije više masnoće.

Savjet više: Sačuvaj masnoću od slanine koja ostane na papiru za pečenje. Stavi je u staklenku, dobro poklopi, i kad se potpuno ohladi spremi u hladnjak. Takva masnoće puna je okus, a možeš je primjerice koristiti za pečenje jaja, krumpira, ili pa za dinstanje luka kad pripremaš neki umak, ragu ili varivo.

Imamo još odličnih savjeta i recepata čija je autorica Martha Stewart...

 

Brza juha od leće Možda vas zanima... Juha od leće Marthe Stewart gotova je za 15 minuta! Recepti Kako otvoriti staklenku Možda vas zanima... Slavna kuharica ima najbolji trik za otvaranje staklenke Špajza Pečeno pile Možda vas zanima... Savršeno ispeci pile, baš poput Marthe Stewart! Špajza Čokoladni tart Možda vas zanima... Brzi tart od čokolade - recept Marthe Stewart Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.