Špajza 29. studenoga 2023.

Ovo su nezaobilazni recepti za blagdanske keksiće

Božićni keksići
Božićni keksići foto: Monika Borys/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Božićno razdoblje zaista ne možemo zamisliti bez keksića. Ovi recepti bit će na našem, a vjerujemo i na tvom blagdanskom stolu...

Budući da počinje adventsko razdoblje, vrijeme je da polako počneš planirati listu prhkih keksića koje ćeš pripremiti za Božić. Poanta je da budu jednostavni, pristupačni, ukusni i mirisni, ali i da mogu stajati neko vrijeme u limenoj kutiji s božićnim motivima. Predlažemo ti sljedeća 4 recepta...

1. Linzeri

Ne moramo ni predstavljati ovaj blagdanski klasik s džemom. Prhko tijesto se mijesi brzo i sadrži mljevene bademe, peku se vrlo kratko i premazuju tankim slojem džema po izboru. Savršen su odabir za hladne prosinačke večeri, uz šalicu čaja ili kuhanog vina.

 

Možda vas zanima... Linzeri - savršeno prhki blagdanski zalogajčići Kolumne

 

Čokoladni raspucanci | Author: Shutterstock Čokoladni raspucanci foto: Shutterstock

2. Raspucanci

Ovi preukusni keksići s čokoladom već imaju kultni status, poput linzera. Odličan su izbor jer mogu poprilično dugo stajati na sobnoj temperaturi u dobro zatvorenoj kutiji, što znači da ih možeš pripremiti i tjedan prije Božića.

Ako su raspucanci omiljeni keksići tvojim ukućanima, svakako isprobaj i verziju s limunom.

 

Možda vas zanima... Napravi raspucance s duplom dozom čokolade! Recepti

 

3. Keksići s bademima

Najjednostavniji recept na ovom popisu uključuje samo 6 sastojaka! Riječ je o brzinskim keksićima s bademima uvaljanima u šećer u prahu, koji neodoljivo podsjećaju na grude snijega. Bit će gotovi za samo 30 minuta, što je prednost za sve kojima su blagdani dinamičan i pomalo stresan period.

 

Možda vas zanima... Keksi s bademom koji podsjećaju na grude snijega Recepti

 

 | Author: Thinkstock Vanilin kiflice foto: Thinkstock

4. Kiflice s vanilijom

Ne možemo ni zamisliti blagdanski stol bez vanilin kiflica. Zamirisat će cijelu kuću, također mogu dulje stajati na sobnoj temperaturi, a samo oblikovanje je dobra terapija. Pojačaj radijski kanal s božićnim pjesmama i kreni s pripremom!

 

Možda vas zanima... Blagdanske kiflice s vanilijom i bademima Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.