Špajza 03. rujna 2019.

Specijaliteti naših blogera koje ne smijete propustiti

foto: Gastro.hr

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Kolovoz su obilježile natprosječno visoke temperature, zbog kojih je svaka minuta u kuhinji bila izazov. U slučaju da ste većinu slobodnog vremena proveli ispod klime, uz čašu ledene vode, pregledajte popis slasnih recepata koje ste možda propustili.

Bila bi prava šteta zaobići divne recepte naših blogera, koji koriste sezonske namirnice, svima dostupne kućanske aparate i nepresušan su izvor inspiracije. Iako su pravi majstori za slastice, ovog smo puta odlučili izdvojiti ponajbolja slana jela – idealna za ručak ili večeru. 

 

Možda vas zanima... Top pet doručaka naših blogera koji će vam uljepšati vikend Recepti

 

Svakako bacite oko na recept blogerice La Vie Shobaine za kruh s tikvicama i pancetom, koji odlično pristaje uz žlicu kiselog vrhnja. Ovo je poslastica koju ćete s ponosom servirati gostima, a u ostatku možete uživati i sljedećeg jutra.

 

Možda vas zanima... Slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom Kolumne

 

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Paštu s tikvicama i rajčicama morate obavezno pripremiti prije no što ljeto i službeno završi. Za ovaj je praktičan i ukusan recept zaslužna blogerica Nešto slatko by Katarina, koja se podjednako dobro snalazi i u slatkim i slanim kombinacijama. 

 

Možda vas zanima... Pašta s rajčicom i tikvicama pravo je ljetno jelo Kolumne

 

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Ako u hladnjaku ili zamrzivaču imate paket pilećih bataka, i niste sigurni što biste s njima, svakako isprobajte recept blogerice Sweet 'n' Salty. Soja umak, med, balzamični ocat i đumbir idealan su miks, osobito ako uživate u ljepljivim umacima i hrskavoj kožici. 

 

Možda vas zanima... Sočni slatko-kiseli pileći bataci iz pećnice Kolumne

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Oslić na hrskavom batatu, kreacija blogera Začinjeno s ljubavlju, jelo je kojim možete impresionirati svoje najmilije. Ako uložite i malo truda u slaganje tanjura, vaš će oslić i okusom i estetski biti na razini dobrog restorana. 

 

Možda vas zanima... Pravi specijalitet: Oslić na hrskavom batatu Kolumne

 

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Ljeto pozdravite i bliskoistočnim okusima, uz falafel po receptu s bloga Bake me. Ove slasne okruglice od slanutka možete staviti u tortilju, naan ili poslužiti uz salatu i preljev od jogurta. 

 

Možda vas zanima... Falafel kuglice - što su i kako ih najbolje pripremiti? Kolumne

 

 | Author: Nina Mrvica foto: Nina Mrvica

Isprobajte recepte i olakšajte si ovaj užurbani rujanski tjedan divnim jelima!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.