Špajza 05. ožujka 2024.

Top 10 recepata u kojima ste uživali u veljači

gastro hitovi veljače
Gastro hitovi veljače - od srdela do slasnih domaćih krafni foto: Darko Debić; 24Kitchen; Shutterstock; TikTok Screenshot
gastro postao gastro.24sata.hr
Od zdrave i fine močvarne juhe sa špinatom do neodoljivih domaćih krafni... ovo su top 10 recepti koje ste najviše čitali (a nadamo se i pripremali) u veljači

Veljača je najkraći mejsec u godini, no ove prijestupne godine i ona je dobila jedan ekstra dan. Ekstra dan za uživanje u finoj hrani - slanoj i slatkoj, zdravoj, ali i onoj za utjehu... 

Od klasika do hit recepata s TikToka

U veljači smo svi guštali u krafnama, drugi dan pekla bi nas savjest pa bismo jeli zdrave juhice, a onda bismo opet krenuli po starom te se tješili jelima poput kremastog rižota s limunom ili zapečenim palačinkama punjenim sirom. 

 

top 10 siječanj 2024. Možda vas zanima... Naših 10 najpopularnijih recepata u siječnju Špajza

 

Otkrili smo i pokoji hit s TikToka, poput tunakado sendviča, a u ribi smo uživali i uz genijalan recept Davida Skoke za pohane srdele.

U nastavku zato donosimo pregled top 10 recepata koje ste najviše čitali, a nadamo se i isprobali! 

 | Author: Geraud Pfeiffer/Pexels Hrskava pileća prsa foto: Geraud Pfeiffer/Pexels

Hrskava pileća prsa

Hrskavi fileti pilećih prsa, marinirani u kiselom vrhnju i uvaljani u sloj krušnih mrvica, poslužit će u različitim prilikama. Možeš ih pripremiti tijekom radnog tjedna jer je proces brz i jednostavan, a možeš ih bez razmišljanja poslužiti i za nedjeljni ručak. 

 

pohana piletina Možda vas zanima... Hrskava pileća prsa marinirana u kiselom vrhnju Recepti

 

pizza | Author: Blake Wisz/Unsplash Naučili smo praviti najbolji domaći umak za pizzu foto: Blake Wisz/Unsplash

Domaći umak za pizzu

Ako planiraš goste oduševiti pizzom, domaći umak od rajčice značajno će ti povećati šanse. Gotov je za otprilike 20 minuta, a okus je nenadmašan. Budući da su sastojci dostatni za pripremu poveće količine umaka, dio možeš i zamrznuti. 

 

umak za pizzu Možda vas zanima... Napravi savršen domaći umak za pizzu! Recepti

 

močvarna juha | Author: Instagram @robz.is.cooking Močvarna juha foto: Instagram @robz.is.cooking

Močvarna juha - novi hit s TikToka

Iako je estetika jela, odnosno njegov izgled, izuzetno bitna, ponekad, srećom, nutritivna vrijednost hrane ipak prevlada nad onim što gledamo. Jedan od primjera kada sastav jela ima prednost nad prezentacijom je novi viralni hit – močvarna juha, koja je postala novi food hit na TikToku jer je izvrstan i hranjiv zimski zalogaj. 

 

močvarna juha Možda vas zanima... Močvarna juha nije lijepa, ali je zato ukusna i zdrava Recepti

 

krafne | Author: Darko Debić Svi su ludi za receptom za domaće krafne by Darko Debić foto: Darko Debić

Domaće krafne - recept Darka Debića

Darko Debić, autor bloga Samo jedan griz, podijelio je s nama svoj recept za domaće krafne. Mnogi su ga isprobali, uključujući i nas, a rezultat su - savršene, meke krafne baš kao bakine. Najslasnije domaće krafne - savršeno meke i prozračne iznutra i zlatno žute na površini, mogu se puniti džemom, čokoladnim namazom ili primjerice kremom od vanilije.

 

krafne Možda vas zanima... Darko Debić ima najbolji recept za domaće krafne Recepti

 

slanci | Author: TikTok @maja_jalsovec Slanci po receptu Maje Jalšovec foto: TikTok @maja_jalsovec

Domaći slanci po receptu Maje Jalšovec

Domaći slanci prema receptu Maje Jalšovec pravi su hit među ljubiteljima domaćih peciva. Na Majinom TikToku ovaj je recept pogledalo čak 1,4 milijuna ljudi. "Bili su jako fini i odmah su se pojeli", govori za svoje slance sve popularnija Maja, dobitnica nagrade Gastro zvijezda 2023. u kategoriji Video zvijezda.

 

slanci Možda vas zanima... Prefini domaći slanci po receptu omiljene blogerice Recepti

 

tunakado | Author: TikTok Screenshot Tunakado sendvič foto: TikTok Screenshot

Tunakado sendvič

Glavni sastojci tunakado sendviča su - tuna i avokado. Ovaj sendvič pravi je hit otkako ga je na meni uveo lanac kafića Joe & The Juice. od tada svi pokušavaju kopirati njihov recept...

 

tunakado Možda vas zanima... Tunakado, prefini sendvič za kojim luduje svijet Recepti

 

rižoto | Author: Julien Pianetti/Unsplash Kremasti rižoto s limunom foto: Julien Pianetti/Unsplash

Kremasti rižoto s limunom

Na brzinu pripremi ovaj predivan rižoto s limunom. Polovice limuna položi na zagrijano maslinovo ulje i iskoristi ovaj "pougljenjeni" limun u pripremi perfektnog rižota Brzi rižoto s limunom savršen je izbor tijekom radnog tjedna. Gotov je za samo 30 minuta, savršeno kremast i prepun okusa, a limun mu daje poseban touch i svježinu. 

 

rižoto Možda vas zanima... Kremasti rižoto s limunom Recepti

 

Pohane srdele | Author: 24Kitchen Pohane srdele - recept Davida Skoke foto: 24Kitchen

Recept Davida Skoke za pohane srdele

Chef David Skoko zalaže se za veću popularizaciju sitne plave ribe, poput srdela, te stalno osmišljava nove zanimljive recepte u kojima je srdela glavna zvijezda. I mi imamo jedan iz njegove bogate kolekcije - za hrskave i slasne pohane srdele!

 

Pohane srdele Možda vas zanima... Genijalan recept Davida Skoke za pohane srdele Recepti

 

špinat, lisnato tijesto | Author: Sheri Silver/Unsplash Lisnato sa špinatom i feta sirom foto: Sheri Silver/Unsplash

Savršeni zalogajčići - lisnato tijesto sa špinatom i feta sirom

Treba ti neko brzinsko predjelo ili fini zalogaj, a bilo bi dobro da je bez mesa jer svi tvoji gosti koji dolaze na večeru ne jedu meso? E pa, imamo odličan recept! Ovi slasni zalogajčići sa špinatom i feta sirom odlična su ideja za takve prilike! Hrskavo lisnato tijesto, i slastan i sočan nadjev u kojem su glavne zvijezde špinat i feta sir, uz dodatak luka, češnjaka, krem sira… svima će se svidjeti, čak i najmlađima koji možda i nisu tako ludi za zelenim povrćem. 

 

špinat, lisnato tijesto Možda vas zanima... Prefini zalogajčići sa špinatom i feta sirom Recepti

 

Domače palačinke | Author: Polina Tankilevitch/Pexels Nema do domaćih palačinki, još kad su punjene sirom i zapečene... foto: Polina Tankilevitch/Pexels

Nešto slatko za kraj - zapečene palačinke sa sirom

Kad nas uhvati nostalgija za lijepim trenucima iz djetinjstva, ili nam se jednostavno jede nešto slatko - biramo ove slasne zapečene palačinke sa sirom koje nas nikada ne iznevjere. Volimo te dobre slatke stvari - jednostavne, fine, sa svima dostupnim namirnicama. A zapečene palačinke sa sirom upravo su takva slastica. Mekane, sočne, hrskave na dijelovima koji su se dobro zapekli... Nije da se hvalimo, ali imamo savršen recept!

 

Palačinke sa sirom Možda vas zanima... Uz zapečene palačinke sa sirom ne možeš pogriješiti Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.