Špajza 01. veljače 2024.

Naših 10 najpopularnijih recepata u siječnju

top 10 siječanj 2024.
U Top 10 naših recepata u siječnju našli su se sarma, američke palačinke, kolač s "nevidljivim" jabukama, odrezak od brokule, Melkiorove fritule i drugi foto: Arhiva missGASTRO
gastro postao gastro.24sata.hr
Od Melkiorovih fritula do sarme - ovo su recepti koje ste u siječnju najviše čitali na portalu missGASTRO, a nadamo se da ste neke i pripremili i njima oduševili sebe i svoje drage osobe

Napokon smo se oprostili od siječnja, po mnogima (subjektivno) najduljeg mjeseca u godini. Osim što smo se jadali da taj siječanj nikako da prođe, puno smo i kuhali i pekli kolače te s vama, našim dragim čitateljicama i čitateljima, podijelili tijekom mjesec dana oko 150 recepata!

 

Najpopularnija jela na svijetu Možda vas zanima... Ovo je 5 najpopularnijih jela u 2023. godini Špajza Barbie burger Možda vas zanima... Trendovi u 2023. godini: Od Barbie do kiselih krastavaca Špajza

 

Kuhali smo slasna zimska jela na žlicu, fina pečenja, ali i zdrave salate i druge ukusne recepte bogate povrćem za one koji su od 1. siječnja odlučili jesti zdravije. Krenuli smo i s pokladnim slasticama, među kojima su vas naviše oduševile fritule koje chef Melkior Bašić priprema po receptu svoje bake, a mnogi su poželjeli ispeći i jednostavan kolač od limuna po receptu slavne glumice Jamie Lee Curtis.

U nastavku donosimo pregled top 10 recepata koje ste najviše čitali, a nadamo se i isprobali!

 | Author: Bojan Haron Markičević Melkiorove fritule bile su hit na Slatkom Zrinjevcu. Nama su se posebno svidjele ove posute prahom od cikle foto: Bojan Haron Markičević

Fritule po receptu bake chefa Melkiora Bašića

Chef Melkior Bašić, član žirija MasterChefa, recept za fritule podijelio je na svom Instagramu i od tada traje rasprava - jesu li naše bake ima jogurt i prašak za pecivo... No nema rasprave da su baš ove fritule - najukusnije. I sami smo ih napravili pa možemo potvrditi.

 

Fritule Melkiora Bašića Možda vas zanima... Melkior Bašić fritule radi prema bakinom receptu Recepti

 

kolač od limuna, jamie lee curtis | Author: Instagram @hollysbakeblog Kolač od limuna foto: Instagram @hollysbakeblog

Najsočniji kolač od limuna s potpisom slavne oskarovke

Oskarovka Jamie Lee Curtis pohvalila se kako je odlična kuharica te s javnošću podijelila recept za svoj sočan kolač od limuna. Tajnu njegove izuzetne sočnosti provjeri u receptu, ako već nisi...

 

kolač od limuna, jamie lee curtis Možda vas zanima... Ovaj kolač od limuna slavna glumica peče cijeli svoj život Recepti

 

Sarma | Author: Shutterstock Sarma - slasna kraljica zime foto: Shutterstock

Najbolja sarma ikad!

Možeš li zamisliti zimu, a da sarma nije na stolu? Mi nikako ne možemo. I zato smo na jednom mjestu skupili sve najbolje savjete za savršenu sarmu, baš svaki put... Pronađi ih na linku niže.

 

sarma Možda vas zanima... Dosje sarma: kako da baš uvijek bude najbolja! Špajza

 

američke palačinke | Author: Olivie Strauss/Unsplash Američke palačinke foto: Olivie Strauss/Unsplash

Američke palačinke - savršen slatki doručak

Nama su američke palačinke posebno drage nedjeljom ujutro kada uživamo u njihovoj pjenastoj strukturi i upotpunjujemo ih raznim voćem i preljevima - od meda do čokolade. A ovaj recept bolji nam je od svih koje smo isprobali! 


američke palačinke Možda vas zanima... Ovaj recept za američke palačinke nas je oduševio! Recepti

 

pizza, tijesto za pizzu | Author: Juan Manuel Nune Mendez/Unsplash Tijesto za pizzu odsad ćeš raditi kod kuće foto: Juan Manuel Nune Mendez/Unsplash

Najbolje tijesto za pizzu

Donosimo recept za tijesto za pizzu iskusnog majstora pizze. Točno prati upute i odsad će te svi pitati za recept, a on je u nastavku, na linku... Nakon što isprobaš ovaj recept, kupovno tijesto više ti neće biti ni na kraj pameti.

 

pizza Možda vas zanima... Najbolje tijesto za pizzu s kojim ne možeš pogriješiti Recepti

 

piletina wellington | Author: Instagram @chefchetna Piletina Wellington foto: Instagram @chefchetna

Piletina Wellington

Slavni chef Stevo Karapandža ima zapisane na tisuće recepata, a mi donosimo jedan baš poseban - za pileća prsa Wellington, jelo koje će te oduševiti okusima i sočnošću.

 

piletina wellington Možda vas zanima... Piletina Wellington - slasni recept Steve Karapandže Recepti

 

 

 | Author: Shutterstock Kolač tres leches foto: Shutterstock

Legendarni kolač tres leches

Ako ti se jeden neki jednostavan kolač, koji ne praviš često (ili još nikad nisi), predlažemo ti genijalan, sočan i prefin kolač podrijetlom iz Južne Amerike - kolač tres leches. 

 

Kolač tres leches Možda vas zanima... Kolač tres leches - sočan, ukusan i jednostavan Recepti

 

 

 | Author: Polina Tankilevitch/Pexels Torta od kokosa i limuna foto: Polina Tankilevitch/Pexels

Torta od kokosa i limuna

Bogata torta od 3 kore, 2 sloja domaćeg curda od limuna i premazom s kokosom oduševit će i najzahtjevnije goste! To nam je jedan od najčitanijih recepata u siječnju.

 

Torta s curdom od limuna i kokosom Možda vas zanima... Torta od kokosa i limuna - za posebne ljude i prilike Recepti

 

 | Author: Instagram @gourmet_magazin Odrezak od brokule foto: Instagram @gourmet_magazin

Odrezak od brokule

Odrezak od brokule odličan je način kako u svoj meni uvrstiti više povrća, a okus je uistinu bogat i slastan... Odrezak od brokule pun je okusa, zanimljiv i brzo gotov, a okus mu upotpunjuje odličan dresing od samo nekoliko sastojaka.

 

Odrezak od brokule Možda vas zanima... Slastan odrezak od brokule nova je zvijeda našeg menija Recepti

 

kolač s nevidljivim jabukama | Author: Instagram @chopstickchronicles Kolač s "nevidljivim" jabukama foto: Instagram @chopstickchronicles

Viralni hit - kolač s "nevidljivim" jabukama

Ovaj predobar kolač s jabukama nije samo instant trend, već poslastica za sva vremena! Primamljivi kolač s "nevidljivim" jabukama već neko nam vrijeme iskače na svim društvenim mrežama. Riječ je o vrlo jednostavnoj kombinaciji tanko narezanih jabuka i brzinskog tijesta, čija priprema traje 15-ak minuta.

 

kolač s nevidljivim jabukama Možda vas zanima... Hit kolač s "nevidljivim" jabukama Recepti


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.