Špajza 14. studenoga 2017.

Vrući napitak koji će zagrijati baš svakog

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagrijte goste ovim toplim, jednostavnim napitkom.

Popularni Toddy svoje postojanje može zahvaliti  irskom liječniku, Robertu Bentleyu Toddu, koji je, kada bi mu pacijenti došli s prehladom, preporučivao da naprave vrući napitak od cimeta, brandyja, šećera i vode. Naime, smatrao je kako alkohol u vrućem napitku pomaže u borbi protiv prehlade.  

Volite li kuhano vino i njegove inačice, pretpostavljamo kako će vam se svidjeti i ovo toplo piće od jabukovače, limuna, cimeta i Whiskeya. Po želji, i za još bolji učinak zagrijavanja, dodajte svježi đumbir narezan na kolutiće.

Pripremite ovaj sjajan napitak kada dočekujete goste u hladne zimske dane, ili ako se spremate na doček na otvorenom, i zagrijte se na najbolji mogući način!

Sastojci:

  • 500 ml jabukovače
  • 150 ml vode
  • 1 limun
  • 50 g šećera
  • 400 ml Whiskeya 
  • Nekoliko štapića cimeta

Priprema:

  1.  U posudi za kuhanje, na srednjoj temperaturi, zagrijati do vrenja jabukovaču, vodu, šećer i sok od limuna (ovdje dodajte đumbir ako ga koristite). Kuhati otprilike 5 minuta - dok se sav šećer ne rastopi. Uliti Whiskey, promiješati i maknuti s vatre.
  2. Još vruće, preliti u staklene šalice u koje ste stavili štapić cimeta.
  3. Ukrasiti limunom narezanim na kolutiće.

I vaš najbolji prijatelj za zagrijavanje je spreman! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.