Aromatične pečene jabuke koje obožavamo

Screenshoot
Jabuke nikad nisu bile ukusnije.
Vidi originalni članak

Pretvorite jabuke u lepezu pa ih pecite čak pola sata. Postat će meke, a pomoću cimeta, maslaca i šećera i neodoljivo aromatične. Na kraju dodajte zobene pahuljice i zapecite. Jabuke će se topiti u ustima, a hrskave zobene pahuljice cijeli desert odvesti na neku novu razinu. Poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije i uživajte u toplo hladnom desertu. 

Potrebno vam je:

  • 2 veće jabuke
  • 4 žlice smeđeg šećera
  • 3 žlice otopljenog maslaca
  • 1 žličica cimeta
  • 2 žlice zobenih pahuljica
  • 1 žlica brašna
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Pomiješajte dvije žlice smeđeg šećera, žlicu i pola otopljenog maslaca i prstohvat cimeta.
  2. Jabuke ogulite, očistite i prepolovite, pa na njima napravite rezove u razmaku od pola centimetra.
  3. Nauljite kalup i posložite jabuke.
  4. Premažite ih smjesom pa kalup zatvorite folijom i pecite na 200 stupnjeva 20 minuta.
  5. Maknite foliju pa pecite još desetak minuta.
  6. Za to vrijeme pomiješajte ostatak šećera, maslaca i cimeta.
  7. Dodajte dvije žlice, žlicu brašna i pomiješajte.
  8. Tom smjesom premažite pečene jabuke i pecite još desetak minuta.
  9. Poslužite uz sladoled.

Cijeli postupak pogledajte u videu!

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr