gastro postao
Jabuke nikad nisu bile ukusnije.
Pretvorite jabuke u lepezu pa ih pecite čak pola sata. Postat će meke, a pomoću cimeta, maslaca i šećera i neodoljivo aromatične. Na kraju dodajte zobene pahuljice i zapecite. Jabuke će se topiti u ustima, a hrskave zobene pahuljice cijeli desert odvesti na neku novu razinu. Poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije i uživajte u toplo hladnom desertu.
Potrebno vam je:
- 2 veće jabuke
- 4 žlice smeđeg šećera
- 3 žlice otopljenog maslaca
- 1 žličica cimeta
- 2 žlice zobenih pahuljica
- 1 žlica brašna
- Prstohvat soli
Priprema:
- Pomiješajte dvije žlice smeđeg šećera, žlicu i pola otopljenog maslaca i prstohvat cimeta.
- Jabuke ogulite, očistite i prepolovite, pa na njima napravite rezove u razmaku od pola centimetra.
- Nauljite kalup i posložite jabuke.
- Premažite ih smjesom pa kalup zatvorite folijom i pecite na 200 stupnjeva 20 minuta.
- Maknite foliju pa pecite još desetak minuta.
- Za to vrijeme pomiješajte ostatak šećera, maslaca i cimeta.
- Dodajte dvije žlice, žlicu brašna i pomiješajte.
- Tom smjesom premažite pečene jabuke i pecite još desetak minuta.
- Poslužite uz sladoled.
Cijeli postupak pogledajte u videu!
Dobar tek!