Bolje ne može: Popečci s tikvicama i sirom

Thinkstock
Spoj tikvica i sira nikad nije loša ideja.
Vidi originalni članak

Omiljen sastojak ljetnih jela dolazi u novom izdanju - u obliku popečaka sa sirom. Kombinirajte tikvice s feta sirom i sirom za pizzu, začinite paletom začina i oblikujte male povrtne pljeskavice. Ubacite ih u pecivo i poslužite kao vege burger ili ih jedite kao kompletan ručak uz rižu i svježu krastavac salatu. Jednostavni su za pripremu, brzi i jako, jako ukusni. 

Sastojci:

  • 400 g tikvice
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 mlada luka
  • 100 g feta sira
  • 50 g ribanog sira za pizzu
  • 1 žlica kopra
  • 1 žlica metvice
  • ½ žličice naribanog muškatnog oraščića
  • 80 g brašna
  • 2 jaja
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Ogulite tikvice i naribajte ih.
  2. Mladi luk sitno nasjeckajte i prepržite na maslinovu ulju pa dodajte zgnječeni češnjak i tikvice.
  3. Pirjajte na laganoj vatri par minuta, maknite s vatre i ostavite neka se ohladi.
  4. Prebacite sve u veliku posudu, dodajte izmrvljenu fetu, ribani sir, sjeckano začinsko bilje, muškatni oraščić, sol i papar, pa na kraju umućena jaja.
  5. Po potrebi dodajte malo mlijeka, ako je smjesa pregusta.
  6. Zagrrijte ulje za prženje i pržite smjesu oblikovane popečke, sa svake strane oko 3 minute.
  7. Poslužite ih s umakom od jogurta. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr