gastro postao
Spoj tikvica i sira nikad nije loša ideja.
Omiljen sastojak ljetnih jela dolazi u novom izdanju - u obliku popečaka sa sirom. Kombinirajte tikvice s feta sirom i sirom za pizzu, začinite paletom začina i oblikujte male povrtne pljeskavice. Ubacite ih u pecivo i poslužite kao vege burger ili ih jedite kao kompletan ručak uz rižu i svježu krastavac salatu. Jednostavni su za pripremu, brzi i jako, jako ukusni.
Sastojci:
- 400 g tikvice
- 1 češanj češnjaka
- 2 mlada luka
- 100 g feta sira
- 50 g ribanog sira za pizzu
- 1 žlica kopra
- 1 žlica metvice
- ½ žličice naribanog muškatnog oraščića
- 80 g brašna
- 2 jaja
- 1 žlica maslinovog ulja
- Sol, papar
Priprema:
- Ogulite tikvice i naribajte ih.
- Mladi luk sitno nasjeckajte i prepržite na maslinovu ulju pa dodajte zgnječeni češnjak i tikvice.
- Pirjajte na laganoj vatri par minuta, maknite s vatre i ostavite neka se ohladi.
- Prebacite sve u veliku posudu, dodajte izmrvljenu fetu, ribani sir, sjeckano začinsko bilje, muškatni oraščić, sol i papar, pa na kraju umućena jaja.
- Po potrebi dodajte malo mlijeka, ako je smjesa pregusta.
- Zagrrijte ulje za prženje i pržite smjesu oblikovane popečke, sa svake strane oko 3 minute.
- Poslužite ih s umakom od jogurta.
Dobar tek!