gastro postao
                                            
                                        
                                    Spoj tikvica i sira nikad nije loša ideja.
                                
                                
                                    
                                
                                Omiljen sastojak ljetnih jela dolazi u novom izdanju - u obliku popečaka sa sirom. Kombinirajte tikvice s feta sirom i sirom za pizzu, začinite paletom začina i oblikujte male povrtne pljeskavice. Ubacite ih u pecivo i poslužite kao vege burger ili ih jedite kao kompletan ručak uz rižu i svježu krastavac salatu. Jednostavni su za pripremu, brzi i jako, jako ukusni.
Sastojci:
- 400 g tikvice
 - 1 češanj češnjaka
 - 2 mlada luka
 - 100 g feta sira
 - 50 g ribanog sira za pizzu
 - 1 žlica kopra
 - 1 žlica metvice
 - ½ žličice naribanog muškatnog oraščića
 - 80 g brašna
 - 2 jaja
 - 1 žlica maslinovog ulja
 - Sol, papar
 
Priprema:
- Ogulite tikvice i naribajte ih.
 - Mladi luk sitno nasjeckajte i prepržite na maslinovu ulju pa dodajte zgnječeni češnjak i tikvice.
 - Pirjajte na laganoj vatri par minuta, maknite s vatre i ostavite neka se ohladi.
 - Prebacite sve u veliku posudu, dodajte izmrvljenu fetu, ribani sir, sjeckano začinsko bilje, muškatni oraščić, sol i papar, pa na kraju umućena jaja.
 - Po potrebi dodajte malo mlijeka, ako je smjesa pregusta.
 - Zagrrijte ulje za prženje i pržite smjesu oblikovane popečke, sa svake strane oko 3 minute.
 - Poslužite ih s umakom od jogurta.
 
Dobar tek!