21. srpnja 2016.

Spojite nespojivo: Pohani cvjetovi tikvica u tortilji

Pohane tikvice
foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Neka vas osvoji neobična kombinacija nježnih cvjetova, meksičke tortilje i finih dodataka.

Prava ljetna poslastica krije se u tortilji punjenoj pohanim cvjetovima tikvica, s finim umakom od češnjaka i svježim povrćem. Nježne cvjetove napunite sirom pa pospremite u omotač od začina koje najviše volite, a lagani umak pripremite od jogurta, peršina i tek jednog malog režnja češnjaka kako ne bi izdominirao cvjetove. Zamotajte u toplu tortilju i zagrizite u osvježavajuće ljetne okuse.

Priprema laganog i jednostavnog ručka upravo je postala još lakša!

Potrebno vam je:

  • Jaja 
  • Mlijeko
  • Brašno
  • Crvena paprika
  • Papar, sol
  • Cvjetovi tikvice
  • Grčki jogurt
  • Peršin
  • Češnjak
  • Limun
  • Tortilje
  • Rajčica
  • Paprika
  • Zelena salata
  • Ulje
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Od jaja, mlijeka i brašna napravite smjesu nalik onoj za palačinke.
  2. Dodajte začine poput crvene paprike i chillija.
  3. Operite i osušite cvjetove tikvica pa ih napunite štapićima sira.
  4. Umočite ih u smjesu za pohanje i stavite da se prže nekoliko sekundi u vrućem ulju.
  5. Cvjetovi tikvice peku se brzo i naglo pa ih stalno gledajte i okrenite na vrijeme.
  6. Od grčkog jogurta, sjeckanog peršina, češnjaka, soli, papra, limunovog soka i malo maslinovog ulja napravite umak.
  7. Zelenu salatu, rajčicu i papriku nasjeckajte na kockice.
  8. Tortilju kratko bacite na tavu, premažite je umakom, dodajte dva pohana cvijeta i svježe povrće.
  9. Zarolajte i poslužite.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.