Božanstveni stroganoff s gljivama gotov u 15 minuta

Thinkstock
Pripremite se da vam upravo ovo jelo postane najdraži ručak tijekom tjedna.
Vidi originalni članak

Nekoliko vrsta gljiva odlično će se spojiti s kiselim vrhnjem, a bogatiji okus dat će temeljac. Odlična ideja jest držati smrznute kocke temeljca u zamrzivaču pa ih za ovu priliku nekoliko odmrznuti. Sjajan prilog ovom, kao i svakom drugom stroganoffu, mogu biti jednostavna riža s maslacem ili široki rezanci kako bi bogati okusi iz umaka još jače došli do izražaja. Poslužite ga uz kakvu salatu od kiselih krastavaca ili cikle i navalite na savršeno ukusan i kompletan ručak od tek nekoliko sastojaka.

Sastojci:

  • 1 žlica ulja
  • 1 luk
  • 4 režnja češnjaka
  • 500 g gljiva
  • 50 ml temeljca
  • 1 žličica crvene paprike
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 4 žlice peršina
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Očistite i nasjeckajte gljive.
  2. Na tavi zagrijte ulje i dodajte luk.
  3. Pržite dok ne omekša, pa dodajte češnjak i gljive.
  4. Kuhajte oko 10 minuta dok ne omekšaju.
  5. Dodajte temeljac, crvenu papriku, sol i papar.
  6. Kuhajte još pet minuta.
  7. Prije serviranja, umiješajte kiselo vrhnje i polovicu sjeckanog peršina.
  8. Dobro pomiješajte.
  9. Prije posluživanja pospite svježim sjeckanim peršinom.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr