gastro postao
Pripremite se da vam upravo ovo jelo postane najdraži ručak tijekom tjedna.
Nekoliko vrsta gljiva odlično će se spojiti s kiselim vrhnjem, a bogatiji okus dat će temeljac. Odlična ideja jest držati smrznute kocke temeljca u zamrzivaču pa ih za ovu priliku nekoliko odmrznuti. Sjajan prilog ovom, kao i svakom drugom stroganoffu, mogu biti jednostavna riža s maslacem ili široki rezanci kako bi bogati okusi iz umaka još jače došli do izražaja. Poslužite ga uz kakvu salatu od kiselih krastavaca ili cikle i navalite na savršeno ukusan i kompletan ručak od tek nekoliko sastojaka.
Sastojci:
- 1 žlica ulja
- 1 luk
- 4 režnja češnjaka
- 500 g gljiva
- 50 ml temeljca
- 1 žličica crvene paprike
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 4 žlice peršina
- Sol, papar
Priprema:
- Očistite i nasjeckajte gljive.
- Na tavi zagrijte ulje i dodajte luk.
- Pržite dok ne omekša, pa dodajte češnjak i gljive.
- Kuhajte oko 10 minuta dok ne omekšaju.
- Dodajte temeljac, crvenu papriku, sol i papar.
- Kuhajte još pet minuta.
- Prije serviranja, umiješajte kiselo vrhnje i polovicu sjeckanog peršina.
- Dobro pomiješajte.
- Prije posluživanja pospite svježim sjeckanim peršinom.
Dobar tek!