Brza piletina s kremastim cherry rajčicama

Thinkstock
Brzinski ručak ili lagana večera, pripremite ukusne pileće batke s mekim i kremastim cherry rajčicama.
Vidi originalni članak

Slatkaste note cherry rajčica i pečenog luka idealno se slažu s piletinom. Nešto bazičnih začina poput soli i papra dovoljno je da ne pokrije taj divan spoj, a maslinovo ulje i češnjak zapečatit će kombinaciju okusa kojoj ćete se uvijek rado vraćati. Jelu dodajte rižu, njoke ili tjesteninu i kompletan obrok je tu.

Potrebno vam je:

  • 6 pilećih bataka
  • 1 veći luk
  • 3 šake cherry rajčica
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žličica crvene paprike
  • Maslinovo ulje
  • Sol i papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Premažite vatrostalnu posudu uljem i rasporedite po dnu prepolovljene cherry rajčice, češnjak i nasjeckani luk.
  3. Prelijte maslinovim uljem.
  4. Batke začinite soli, paprom i maslinovim uljem i rasporedite ih po povrću.
  5. Pecite dok rajčice ne postanu meke, a piletina pečena, oko 40 minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr