gastro postao
Bezmesna pita koja može biti uvod u bogati ručak ili samostalno glavno jelo
Ako ste se zasitili teških obroka i željeli biste nešto novo i lagano za pojest, onda je vegetarijanska pita stvorena za vas. Brzo i lagano ćete napraviti jelo puno vitamina na kojem će vam želudac biti zahvalan.
Potrebno vam je:
- 1 dl vode
- 250 g brašna
- 2 kom sušene rajčice
- 1 prstohvat soli
- 170 g maslaca
- 1 tikvica
- 12 cherry rajčica
- bosiljak
- 100 g mozzarella
Priprema:
- Pomiješajte brašno sa soli i sitno nasjeckanim sušenim rajčicama, vilicom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, trebate dobiti mrvičastu, ljepljivu smjesu. Zamotajte ju u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisnite da bi kasnije lakše razvaljali tijesto. Ostavite 30 min u hladnjaku.
- Tikvicu narežite na tanke uzdužne trake, a cherry rajčice na polovice. Mozzarellu nakidajte na komadiće.
- Između dva papira za pečenje razvaljajte tijesto, pažljivo maknite gornji papir. Na tijesto posložite cherry rajčice, a između njih provucite trake tikvice, posipajte s polovicom količine mozzarelle, ostavite oko 2,5 cm prazno tijesto do ruba. Rubove tijesta podignite i preklopite prema unutra.
- Pitu pecite na 180°C oko 30 min.
- Kad je pita gotova, posipajte je ostatkom mozzarelle i listovima svježeg bosiljka.