Kolumne 09. srpnja 2020.

Brza pita od tikvica za koju ste sigurno čuli

foto: Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas su mi tikvice poslužile na najfiniji način - za pripremu odlične pite.

Jela s tikvicama imate bezbroj, ali ja najviše volim ove jednostavne, stare recepte kakve sam naučila raditi od svoje mame. Ovo je najobičnija, brza pita od tikvica koju možete poslužiti za doručak, ali i ponosno stoji kao zaseban obrok za ručak.

 

Možda vas zanima... Linguini s dagnjama u pikantnom umaku od rajčice Kolumne

 

Želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil

 

Možda vas zanima... Nezaboravni cheesecake iz kultnih Prijatelja Kolumne

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

 

Potrebno vam je:

  • 1 veća tikvica
  • 500 ml tekućeg jogurta
  • 4 jaja
  • 3 žlice običnog brašna
  • 2 žlice kukuruznog brašna
  • ½ praška za pecivo
  • 1 češanj nasjeckanog češnjaka
  • sol i papar po ukusu
  • 10 g maslaca za premazivanje posude za pečenje
  • Začinsko bilje, po ukusu

Postupak pripreme:

  1. Tikvice narežite ugrubo na kockice. Posolite ih i ostavite 10 minuta. Uključite pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. U posudu stavite 4 jaja pa ih razmutite pjenjačom.
  3. Dodajte jogurt i papar i sve dobro promiješajte.
  4. Dodajte nasjeckani češnjak i začinsko bilje po želji. Ja sam stavila mješavinu ružmarina i timijana.
  5. Uz konstantno miješanje dodajte oba brašna i prašak za pecivo i pazite da nema grudica.
  6. Tikvice dodajte zadnje i dobro promiješajte. Probajte je li smjesa dovoljno slana pošto su tikvice slane. Ako je potrebno, posolite još.
  7. Posudu za pečenje premažite  maslacem i smjesu istresite u  nju. Ja sam pekla u dubljoj, manjoj posudi kako bi dobila deblje komade. Vi možete i u većoj posudi kako biste dobili tanje komade, sve ovisi o vašim željama.
  8. Pecite na 200 stupnjeva, 25-30 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Poslužite uz jogurt, suhomesnate proizvode i salatu.

P.S. Ova pita je odlična i hladna pa možete napraviti veću količinu i čuvati u hladnjaku za brzinski snack.

Dobar tek!

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.