Crno ili bijelo, od viška vina ipak glava ne boli

Ako niste uspjeli popiti cijelu bocu vina te je zbog otvaranja malo izgubilo na svježini i okusu, ipak ga možete iskoristit u pripremi brojnih jela.
Vidi originalni članak

Crno vino omekšat će i ujedno aromatizirati meso, a dodajete li ga umacima ili divljači, to treba učiniti prije kraja kuhanja. Bijelo vino koristite u pripremi jela od piletine i ribe, a nadopunit će i okus krem-juha te svijetlih umaka. Ono će izvrsno pristajati i omletima s gljivama. U tim slučajevima vino se dodaje kad gljive omekšaju pa se sve prelije po jajima.

I pri pirjanju ostalog povrća bijelo vino će poboljšati njegov okus. 

Deserti će također biti ukusniji uz dodatak malo vina. Primjerice, možete napraviti ukusnu slasticu s kruškama. Ogulite ih i skuhajte u mješavini crnog vina, vode, šećera i cimeta. Maknite s varte nakon 15 minuta i poslužite sa šlagom ili čokoladni sirupom. 

Posjeti Gastro.hr