18. svibnja 2016.

Crno ili bijelo, od viška vina ipak glava ne boli

Gulaš od divljači s palentom
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako niste uspjeli popiti cijelu bocu vina te je zbog otvaranja malo izgubilo na svježini i okusu, ipak ga možete iskoristit u pripremi brojnih jela.

Crno vino omekšat će i ujedno aromatizirati meso, a dodajete li ga umacima ili divljači, to treba učiniti prije kraja kuhanja. Bijelo vino koristite u pripremi jela od piletine i ribe, a nadopunit će i okus krem-juha te svijetlih umaka. Ono će izvrsno pristajati i omletima s gljivama. U tim slučajevima vino se dodaje kad gljive omekšaju pa se sve prelije po jajima.

kruška | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

I pri pirjanju ostalog povrća bijelo vino će poboljšati njegov okus. 

Deserti će također biti ukusniji uz dodatak malo vina. Primjerice, možete napraviti ukusnu slasticu s kruškama. Ogulite ih i skuhajte u mješavini crnog vina, vode, šećera i cimeta. Maknite s varte nakon 15 minuta i poslužite sa šlagom ili čokoladni sirupom. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.