gastro postao
Okrijepite se finom, gustom juhom uz koju poslužite prepržene kockice kruha
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 262
Potrebno vam je
- 0.50 kom luk ,crveni
- 200 g bob (mladi sirovi)
- 100 g grašak zeleni, u zrnu
- 100 g mrkva, crvena
- 1 kom krumpir, zreli
- 1 žlica ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- peršin, list
Priprema
- Krumpir oguliti, narezati na manje komade i kuhati u vodi 15-20 minuta.
- Na žlici maslinovog ulja nekoliko minuta pirjati sitno nasjeckani luk pa dodati bob, grašak i mrkvu te pirjati 1-2 minute. Začiniti sa soli, svježe mljevenim paprom i peršinom.
- Dodati vodu da prekrije sav sadržaj posude, zagrijati do vrenja pa kuhati još 6-8 min.
- Povrću dodati ocijeđeni kuhani krumpir i sve zajedno usitniti štapnim mikserom do željene gustoće.